van der Horst

24H Dubai: Ide opnieuw herenigd met Maes

Ide-Maes - 24HDubai 2017
Ide-Maes - 24HDubai 2017
Enzo Ide, de regerend kampioen Blancpain GT Series Sprint Cup, gaat volgende week tijdens de 24 Hours of Dubai opnieuw in zee met zijn eerste bijrijder ooit en leermeester van destijds, Ruben Maes. De twee gingen nadien in de autosport hun eigen weg, maar het werden vrienden voor het leven. Het West-Vlaamse duo krijgt in de Audi R8 LMS het gezelschap van de Duitser Christopher Mies, de Nederlander Robin Frijns en de Brit Stuart Leonard. Dit kwintet verdedigt de kleuren van de Belgian Audi Club Team WRT.
  • LTF
Ide-Maes - 24HDubai 2017
Ide-Maes - 24HDubai 2017
Het Belgian Audi Club Team WRT won vorig jaar deze race met Stuart Leonard, Alain Ferté, Michael Meadows en Laurens Vanthoor. Het gooit nog een tweede audi in de strijd voor Mohammed Bin Saud Al Saud, Mohammed Bin Faisal Al Saud, Marcel Fässler en Michael Vergers. "We rijden met een wagen van WRT, niet mijn eigen exemplaar want deze is in revisie. Ik wil trouwens mijn wagen zoveel mogelijk sparen voor komend seizoen. In een deelnemerveld van een 100-tal wagens is de kans op een aanrijding ook vrij hoog. De bemanning zijn geen onbekenden voor mij. Ik reed vorig seizoen met Mies, terwijl ik het seizoen afsloot met Frijns. Leonard won vorig jaar deze race met WRT, terwijl ik ook alle vertrouwen heb in Ruben Maes. Tijdens een trainingsessie in Frankrijk onlangs kwam hij tot op een seconde van mijn chrono's. Ik was positief verwonderd", aldus Enzo Ide.

Enzo Ide - Ruben Maes
Enzo Ide - Ruben Maes
Quasi dezelfde woorden hoorden we van Ruben Maes in 2010 toen hij en Enzo Ide het Belcar seizoen aanvingen met een Porsche 911 GT3-R van ProSpeed Competition. Nadien bleven de beide West-Vlamingen vrienden en er waren reeds gesprekken om ooit nog eens samen te rijden in een wedstrijd of competitie.Ide-Maes - Belcar 2010
Ide-Maes - Belcar 2010
"Voor mij is Dubai een alternatief om de snelheid in de benen te houden tijdens de winter en bovendien een goede voorbereiding voor komend seizoen waarin ik verder ga in GT", vervolgt Enzo Ide. "Let wel op, dit wordt geen gezondheidswandeling. Als ik ons rijderskwartet bekijk, gekoppeld aan een team als WRT dat hier vorig seizoen de race overtuigend won, dan moeten we vooraan te vinden zijn tijdens deze race tweemaal rond de klok".

Ruben Maes - Filip Deplancke - Porsche 914/6
Ruben Maes - Filip Deplancke - Porsche 914/6
Ruben Maes: "Ik ben zeer tevreden dat ik nog eens kan uitpakken in de beste omstandigheden op circuit. Met een toptrio aan piloten naast me en het Belgian Audi Club Team WRT als team is dit een rentrée door de grote poort voor mij. Momenteel leg ik me vooral toe op regularity en einde deze maand komen we aan de start van de Rally van Monte Carlo voor historische wagens die we bijna wonnen. Een gans andere vorm van autosport."

"We zijn een dag met de Audi gaan trainen op het circuit van Monteblanco in Spanje en dat is super verlopen. Ik had geen stress, kon goed opbouwen en kwam nooit in de problemen. Bovendien kwam ik tot op een seconde van Enzo. Ik ben dus best tevreden. Ik heb wel intens naar deze wedstrijd toegeleefd en veel gesport om de uithouding op te krikken. Voorlopig is dit eenmalig, maar zeg nooit nooit uiteraard", besluit een optimistische Ruben Maes.

Foto's: Enzo Ide, E&R Racing press & ACMSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op zondag 8 januari 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Dubai.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons