van der Horst

24H Dubai: MSR7 by WRT pakt pole

MS7 by WRT - Audi R8 LMS Evo GT3
MS7 by WRT - Audi R8 LMS Evo GT3
Tijdens de kwalificaties van de Hankook 24H Dubai was het MSR7 by WRT dat de snelste tijd neerzette. Dries Vanthoor, Christopher Mies en Thomas Neubauer reden samen de beste gemiddelde tijd en waren hiermee bijna drie tienden sneller dan de Abu Dhabi Racing by HRT Mercedes-AMG. Op de tweede startrij vinden we de Al Manar Racing by HRT Mercedes terug, die in de laatste momenten van de sessie nog voorbij de Herberth Motorsport Porsche ging. De Dinamic Motorsport Porsche vervolledigde de top vijf.
In de TCE Series ging de gemiddelde toptijd naar Les Deux Arbres. Daar waren het Steve Zacchia, Antoine Lepesqueux en Christophe Bouchut die de Ligier JS2 R over de baan piloteerden. Zij waren vijf tienden sneller dan hun voornaamste concurrent, de Lamera GT. Deze reed ondanks een aanrijding met de #116 Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing Audi toch nog de tweede tijd. De Audi vervolledigde overgigens de top drie en was de snelste in de TCR-klasse.

WRT - Audi R8 LMS GT3 EVO
WRT - Audi R8 LMS GT3 EVO
Langs Belgische zijde deden onze landgenoten het niet onaardig. Zo zal Frédéric Vervisch in de GT Series als zevende starten met de tweede WRT Audi en zullen Maxime en Guillaum Dumarey, Jean Glorieux en Simon Belcaen met de ProSport Racing Aston Martin als zeventiende en derde in de GT3-Am klasse vertrekken, terwijl Pierre-Yves Paque met de Saintéloc Racing Audi als 26ste van start gaat. Peter Guelinckx, Stijn Lowette samen met Bert en Stienes Longin parkeerden de PK Carsport Audi R8 GT2 op een 31ste plaats en als tweede in de GTX-klasse, terwijl Pieter Ooms, Glenn Van Parijs en Ayrton en Yannick Redant op een 42ste plaats en tweede in de 991-klasse zullen vertrekken met de Red Ant Racing Porsche 991.

Olivier Dons, John De Wilde, Brent Verheyen en Jean-Michel Gerome starten vanaf P45 in de Speedlover Porsche 992. Zij krijgen de tweede Red Ant Racing Porsche, een 992 ditmaal, van Philippe Wils, Kurt Hensen, Luc Vanderfeesten en Tom Boonen naast zich. Rodrigue Gillion, Nico Verdonck en Guido Dumarey zullen met hun ProSport Racing Aston Martin morgen als polesitters starten in de GT4-klasse en dat vanaf een 51ste plek. Als laatste blijft er nog de enige AC Motorsport Audi over die in de TCE Series uitkomt. De tweede wagen van het team moest forfait geven na een sortie in de kwalificatie. Daar zullen Matthieu Detry en co vanaf een vijfde plaats de wedstrijd aanvatten. De wedstrijd start morgenmiddag om 12 uur.

UPDATE: De Herberth Motorsport Porsche 911 GT3 R #91 komt niet aan de start, de wagen is te ernstig beschadigd bij een sortie om nog voor de race hersteld te worden. Ook Jos Verstappen, die zou deelnemen meet een Porsche van GP Elite, zal om niet nader gepreciseerde reden niet aan de start verschijnen.

Foto's: 24H SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op donderdag 13 januari 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Dubai.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons