van der Horst

24H Dubai: na 11 uur: Team WRT leidt - Mercedes lijdt

Team WRT - BMW M4 GT3
Team WRT - BMW M4 GT3
Met elf uur achter de kiezen van de Hankook 24H Dubai is het het Team WRT dat de leiding stevig in handen heeft. De troepen van Vincent Vosse namen na het eerste kwart van de race al de leiding in handen en van daaruit breidde de #7 van Dries Vanthoor en co een voorsprong uit tot 55 seconden voor de Herberth Motorsport Porsche en de tweede Team WRT BMW. Terwijl de Haas RT Audi het ook niet slecht doet, zijn de beide HRT Mercedes' al uitgeschakeld.
Een rustige wedstrijd was het tot nu nog niet, met maar liefst negen code 60's, waarbij de wagens maar maximum 60 km/u mogen rijden, voor een periode van bijna twee uur. Daaronder zaten onder meer werken aan de vangrail bij, maar ook het opruimen van een oliespoor. Tot nog toe is het het Team WRT die de wedstrijd controleerde, al moest het vooral Haas RT achter zich houden. Het team met onder meer Maxime Soulet en Frédéric Vervisch moest als 43ste van start gaan, maar kon zich toch opwerken naar de leiding.

Haas RT - Audi R8 LMS EVO II
Haas RT - Audi R8 LMS EVO II
Ondertussen kende Mercedes een nachtmerrie van een race. Zo viel eerst het exemplaar van Abu Dhabi Racing by HRT weg vooraan en zou later op de avond crashen, waarbij de wagen zelfs in brand vloog. Nog geen uur later moch ook Al Manar Racing by HRT de handdoek in de ring werpen met technische problemen. Niets van dit voor Team WRT, dat na zes uur zelfs 1-2 aan het rondrijden was, totdat Herberth Motorsport zich tussen beide wagens wrong en continu tussen de 50 seconden en twee ronden achterstand ligt van de rood-witte BMW. De Haas RT Audi viel wel een beetje terug naar de vierde plaats, maar volgt al op drie ronden.

Ondertussen kennen zowel Tom Boonen als de equipe van Speedlover nog niet hun beste editie van de Hankook 24H Dubai. Zo ligt de Kempenaar met de Saalocin by Kox Racing Porsche wel op een podiumpositie in de GT3 AM-klasse, maar volgt wel op 32 ronden van de leider, terwijl Simon Belcaen en co ook de nodige problemen kenden en ver achter liggen. Een lichtpunt is AC Motorsport, dat met de wagen waar onder meer Sam Dejonghe op gestald is, op kop ligt in de TCR-klasse. 

Foto's: 24H Series powered by HankookDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op zaterdag 14 januari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Dubai.
  • Shopa

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons