van der Horst

24H Dubai: Net geen 70 wagens op de voorlopige deelnemerslijst

Start 2022 Hankook 24H Dubai
Start 2022 Hankook 24H Dubai
We zijn op minder dan twee maanden van het nieuwe jaar en Creventic is volop bezig met de organisatie van de volgende campagne. Meer bepaald met hun belangrijkste race van het jaar: de Hankook 24H Dubai. Net zoals de voorgaande jaren kan deze race op veel belangstelling rekenen, want men kan nu al rekenen op 67 inschrijvingen. 32 ervan zijn GT3's, met een mooie variatie qua constructeurs. Alleen blijft de interesse bij de Belgische teams om af te zakken richting de Verenigde Arabische Emiraten laag.
  • St. Paul
Haas RT - Audi R8 LMS EVO II
Haas RT - Audi R8 LMS EVO II
De topklasse dit jaar bevat niet minder dan negen verschillende constructeurs. Porsche is het best vertegenwoordigd met negen wagens, waaronder één voor ex-winnaar Herberth Motorsport. Daarachter volgt opvallend Audi met zeven stuks, weliswaar voor de eerste keer zonder fabriekssteun. Daar zien we nog een ex-winnaar met Land-Motorsport aan de start verschijnen, terwijl Haas RT in 2024 twee bolides zal mennen. Dan zien we nog een aantal Mercedes-AMG GT3's en ook een trio aan BMW's. Weliswaar zonder tweevoudig winnaar Team WRT. Al liet Vincent Vosse optekenen aan Sportscar365 dat het idee om deel te nemen niet helemaal afgeschreven is. Naast voorgenoemde merken komen ook McLaren, Lamborghini, Aston Martin en Ferrari met enkele wagens aan de start, al zal daar de blikvanger de Bentley Continental GT3 van Parker Racing zijn.

AC Motorsport - Audi RS3 LMS
AC Motorsport - Audi RS3 LMS
In de overige klassen is het vooral 992 divisie die goed gevuld is met twintig stuks. Wel voor een tweede jaar op rij geen RedAnt Racing in het Midden-Oosten. Tot slot komen er nog vijf wagens aan de start in GT4, net zoals in GTX. Langs de touring car zijde is er dan weer minder belangstelling tot nu toe. Maar twee TCR's en drie TCX's zijn tot nog toe bevestigd. Eén van de twee TCR's is voorbehouden voor AC Motorsport, dat hun Audi RS3 LMS TCR wederom van stal haalt. De meeting begint pas op 12 januari met de trainingen en kwalificaties, terwijl de wedstrijd van 13 tot 14 januari afgewerkt word.

Foto's: 24H Series powered by Hankook



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op dinsdag 7 november 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Dubai.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons