van der Horst

24H Dubai: Ook Robert Kubica aan de start met Porsche

Robert Kubica
Robert Kubica
Robert Kubica zal deelnemen aan de 24 Hours of Dubai, de etmaalrace die volgende week geprogrammeerd staat. De Poolse ex-F1-rijder zal deelnemen op een Porsche 911 GT3 R van het Poolse Forch Racing, een bolide die hij deelt met Porsche Supercup-rijder en landgenoot Robert Lukas, Porsche-fabrieksrijder Wolf Henzler, Marcin Jedliński en de Mexicaan Santiago Creel. Met dergelijke bezetting kan de equipe niets minder dan de zege in de A6-Am klasse beogen.
Eind vorig jaar testte Kubica nog een CLM P1/01 LMP1-bolide van ByKolles tijdens de FIA WEC Rookie-test in Bahrein en eerder proefde hij al van Creventic's 24H Series, waarvan ook de 24H van Dubai deel uitmaakt, toen hij aan de start stond bij de 12H van Italy-Mugello. Daarnaast kroop de 32-jarige rallyrijder ook achter het stuur van een Renault R.S. 01 in Spa, wat hem prompt een podium opleverde. Naast een mooie dosis talent, beschikt de Pool ondertussen ook over meer en meer ervaring, al zal het wel zijn eerste deelname aan een etmaalrace zijn.

Lees ook: 24H Dubai: Brendon Hartley aan de start op Porsche

Foto: Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in 24H Series op vrijdag 6 januari 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Dubai.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons