van der Horst

24H Dubai: Race vroegtijdig afgevlagd - Black Falcon voorlopige winnaar (UPDATE)

2020 Hankook 24H Dubai vroegtijdig gestopt
2020 Hankook 24H Dubai vroegtijdig gestopt
Wat een feesteditie moest worden voor de Hankook 24H Dubai viel de race letterlijk en figuurlijk in het water. Nadat men gisterenavond de race moest stilleggen door het hevige regenweer, werd omstreeks 7.30 uur lokale tijd beslist om de wedstrijd niet meer te herstarten. Hierdoor zijn de Black Falcon Mercedes-AMG GT3 en de Belgische AC Motorsport Audi RS3 LMS TCR voorlopig uitgeroepen tot de winnaars in hun klassen, al moet een definitieve uitslag nog volgen.
Pitlane onder water in Dubai
Pitlane onder water in Dubai
Heel de nacht werd afgewacht of het nog mogelijk zou zijn om de race terug op gang te trekken, maar de zwaarste regenbui viel uiteindelijk omstreeks 4 uur lokale tijd. Het gevolg hiervan was dat het afwateringssysteem het vele regenwater niet aankon en er zich op verschillende plekken op het circuit serieuze plassen vormden, waarbij ook de pitlane volledig onder water stond. Volgens onze collega's van Sportscar 365 zou zelfs de voetgangerstunnel onder water staan, taferelen die doen denken aan Spa-Francorchamps in een niet zo ver verleden

Creventic, de organisator van de race, en de eigenaars van de Dubai Autodrome besloten dan ook wijselijk om de race niet meer te laten herstarten. Hierdoor is voorlopig de Black Falcon Mercedes-AMG GT3 van onder meer Khaled Al-Qubaisi, Hubert Haupt, Ben Barker, Manuel Metzger en Jeroen Bleekemolen uitgeroepen tot winnaars van deze ingekorte editie, voor de Car Collection Motorsport en de MS7 by WRT - met onder meer Dries Vanthoor aan het stuur - Audi's. In de TCE klasse zou de algemene overwinning naar de AC Motorsport Audi RS3 LMS TCR van Stephane Perrin, Vincent Radermecker, Tom Boonen, Gilles Magnus en Matthew Taskinen gaan. Of dit ook de uiteindelijke resultaten zullen zijn, zal binnenkort bekend gemaakt worden door de organisatie.

UPDATE

De wedstrijdleiding maakte bekend dat de top drie ongewijzigd blijft en de Black Falcon Mercedes dus de winnaar is van de 24 uur van Dubai 2020. Dries Vanthoor met MS7 by WRT Audi eindigde op een derde plaats, terwijl de tweede WRT-wagen op een vijfde stek algemeen besloot, net na de Herberth Motorsport Porsche en voor de Barwell Lamborghini, die eerder in de race nog een penalty (4min Stop & Go) kreeg voor een, op zijn zachtst uitgedrukt, bizar incident in de pitlane - beelden lager op deze pagina. MRS GT, waarvoor de aangereden mechanieker werkte, bevestigde dat de verwonderingen al bij al meevallen. Volgens Barwell gebeurde het incident per ongeluk.

Nog langs Belgische zijde eindigt QSR Racing met hun Mercedes-AMG GTX op een tweede plaats in de SPX-klasse, voor de Marc II V8 van VDS Racing Adventures. In de TCE-klasse gaat de algemene overwinning naar AC Motorsport met onder meer Vincent Radermecker, Tom Boonen en Gilles Magnus. Nico Verdonck en Rodrigue Gillion gingen niet van start door een elektrisch probleem aan hun Aston Martin GT4, terwijl ook de Speedlover Porsche de handdoek in de ring moest gooien nog voor de start gegeven was.

--- UITSLAG 2020 HANKOOK 24H DUBAI (pdf) --
 

Foto's: 24H Series powered by HankookDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op zaterdag 11 januari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Dubai.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons