van der Horst

24H Dubai: RedAnt Racing finisht net naast podium in hoogstaande wedstrijd

RedAnt Racing - Porsche 911 GT3 Cup
RedAnt Racing - Porsche 911 GT3 Cup
De 24 Uur van Dubai waren afgelopen weekend aan de 19de editie toe. Het Zaventems RedAnt Racing kwam er aan de start in één van de sterkste categorieën, de 992-klasse voorbehouden aan de Porsche 911 GT3 Cup. Peter Guelinckx, Jef Machiels, Ayrton en Yannick Redant reden voor het eerst samen en veroverden met een vierde plek ei zo na een podiumplaats.
‘Een slechte generale repetitie levert een goede première op’, heet het in showbiz-middens. Maar in de autosport geldt die regel minder. Daar heb je liever sterke kwalificaties voor je aan de race begint. Maar tegen de tussenkomst van de pechduivel kan je als team of rijder weinig beginnen.
 
“Een lekke band zorgde er voor dat we te ver op de startgrid stonden”, legt teameigenaar Bert Redant uit. “Goed, dat valt recht te zetten, maar zeker in een startveld als dit moet je vooral opletten dat je niet te overhaast te werk gaat. Er waren nogal wat rijders – ex-F1, F2, LMP2, Supercuppiloten –die zich wilden bewijzen en tussen al dat geweld wil je vooral niet in de brokken delen.”
 
Voorzichtig naar voor proberen schuiven dus, en dat lukte. Na een uur wedstrijd stond de RedAnt Porsche #903 al in de top-5. Een paar ongelukkig getimede Code 60-onderbrekingen sloegen de RedAnt Racing bolide af en toe nog wat terug, maar efficiënte pitstops en rijderswissels zetten die situatie snel weer recht. Maar toen werden de RedAnt-troepen met een veel groter probleem geconfronteerd.
 
RedAnt Racing - Porsche 911 GT3 Cup
RedAnt Racing - Porsche 911 GT3 Cup
“Ayrton had de start genomen, maar bleek na zijn eerste stint heel ziek”, doet Peter Guelinckx het relaas. “Dat betekende dat Jef, Yannick en ik de rest van de race met drie moesten afwerken. Ik denk niet dat ik in de autosport ooit zo een mentale en fysieke uitdaging ben aangegaan. Normaal gezien kan je tussen je rijbeurten toch wel bijna drie uur uitrusten, nu amper een uur. Bovendien heb ik nog te weinig ervaring met de Porsche om er alles uit te halen, ik moet zeker nog sneller kunnen. Maar we hebben het gered. Ik kan alleen maar zeggen dat ik ontzettend happy ben, niet alleen met het resultaat, maar ook met de manier waarop het team heeft gewerkt en alle challenges heeft aangepakt.”
 
“Onze Porsche bleek ook heel betrouwbaar”, vult Bert Redant aan. “Zelfs nadat een andere rijder zich misremde en ons aanreed, waarbij de lip vooraan beschadigd raakte, bleef de auto vlot meedraaien. In de slotfase heeft Jef nog alles uit zijn lijf geperst en met enkele supersnelle rondjes geprobeerd een plaatsje te winnen, maar we zijn uiteindelijk op P4 gestrand. Ja, een ondankbare plek, maar als je het hoge niveau van het startveld bekijkt, dan is dit zeker geen slechte manier om het jaar te starten. Ik wil onze nieuwkomers Peter en Jef zeker bedanken voor de tomeloze inzet en prachtige vechtersmentaliteit waarvan ze tijdens de 24 uur blijk gaven. Een topprestatie!”
 
De volgende endurancerace voor RedAnt Racing komt er van 22 tot 24 maart, met de 12 uur van Mugello. Binnenkort meer daarover!

Red Ant Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op maandag 29 januari 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Dubai.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons