van der Horst

24H Dubai: Spectaculaire competitie in eerste uren

Start 2020 Hankook 24H Dubai
Start 2020 Hankook 24H Dubai
Om 15.00 uur lokale tijd zwaaide Zijne Hoogheid Sjeik Juma Bin Maktoum Al Maktoum de vlag van de Verenigde Arabische Emiraten en stuurde daarmee het veld van 65 auto’s op weg voor de 15e editie van de Hankook 24H DUBAI. Opnieuw is de oudste lange-afstandswedstrijd in de Golf-regio de seizoensstart van de 24H SERIES powered by Hankook. Het goed gevulde veld van GT’s en toerwagens omvat teams en rijders van over de hele wereld.
MS7 by WRT - Audi R8 LMS Evo
MS7 by WRT - Audi R8 LMS Evo
Een aloude wijsheid in de autosport luidt dat een race nooit wordt gewonnen in de eerste bocht, maar het had er alle schijn van dat een aantal deelnemers in de Hankook 24H DUBAI van dit jaar die mededeling gemist hadden, zo intens was de strijd toen het veld na twee opwarmronden op het 5,390 kilometer lange Dubai Autodrome werd losgelaten. De Toksport WRT-Mercedes-AMG GT3 (#777, Maro Engel / Luca Stolz / Philip Ellis / Patrick Assenheimer / Martin Konrad) startte vanaf de pole-position, maar het was de Herberth Motorsport-Porsche (#91, Sven Müller / Ralf Bohn / Robert Renauer / Alfred Renauer), die als leider na de eerste raceronde terugkeerde.

Een andere Porsche, de 911 GT3 R van het lokale team GPX Racing (#24, Dirk Werner / Julien Andlauer / Stuart Hall / Jordan Grogor / Frédéric Fatien), was de eerste uitvaller in de race na een crash van Werner in het verkeer in de vierde ronde. De Duitser kon ongedeerd uitstappen. Dat leidde tot de eerste code-60-neutralisatie van de wedstrijd, waarvan er tot dusver in totaal drie geweest zijn. De andere werden veroorzaakt door respectievelijk de fun-M Motorsport BMW M240i Racing Cup (#302, Vincent Piemonte / Oscar Jackson / Recep Sari / Eric Zimmermann / Gustavo Xavier) en de Ciceley Motorsport Mercedes-AMG GT4 (#462, Adam Morgan / Katarina Kyvalova / Jake Giddings / Jack Butel / Jon Minshaw).

Na vier uur in de wedstrijd zijn er in totaal twaalf wisselingen met acht verschillende auto’s aan de kop van het veld geweest. De Barwell Motorsport-Lamborghini Huracán GT3 (#77, Adrian Amstutz / Patrick Kujala / Jordan Witt / Dennis Lind / Adam Balon) reed tot dusver het grootste aantal ronden aan de leiding, namelijk 40. Na vier uur leidt de MS7 by WRT-Audi R8 LMS (#7, Mohammed Saud Fahad Al Saud / Michael Vergers / Dries Vanthoor / Christopher Mies / Rik Breukers) met een ronde voorsprong op de Barwell-Lamborghini. Met de MP Motorsport-Mercedes-AMG GT3 (#19, Daniël de Jong / Henk de Jong / Bert de Heus / Jaap van Lagen) in GT3-Am en de Leipert Motorsport-Lamborghini Hurcacán Super Trofeo (#710, Gregg Gorski / Gerhard Watzinger / JM Littman / Yury Wagner / Tom Dillmann) in GTX hebben de respectievelijke pole-sitters in die klassen na vier uur ook de leiding in hun categorieën in handen. In de 991-klasse leidt de MRS GT-Racing Porsche (#989, Jukka Honkavuori / Gosia Rdest / John Hartshorne / Ollie Hancock), de Century Motorsport-BMW M4 GT4 (#430, Angus Fender / Brett Strom / Ben Hurst / Daren Jorgensen / Nathan Freke) rijdt aan kop in de GT4-klasse.

AC Motorsport - Audi RS3 LMS
AC Motorsport - Audi RS3 LMS
De pole-sitter in de TCE-divisie, de CWS Engineering Ginetta G55 (#278, Colin White / Bradley Scorer / Jean-François Brunot / Fraser Robertson / Adam Hatfield), voerde aanvankelijk comfortabel de divisie aan, maar verloor daarna tijd bij de reparatie van schade die was opgelopen bij contact op de baan. Na vier uur rijdt daarmee de beste TCR-auto, de AC Motorsport-Audi (#188, Stéphane Perrin / Vincent Radermecker / Tom Boonen / Gilles Magnus / Matthew Taskinen), ook aan de leiding in de TCE-divisie. De CWS Engineering Ginetta G55 heeft nog wel de eerste plaats in de TCX-klasse in handen. Leider in de TC-klasse is de Team Avia Sorg Rennsport BMW M240i Racing Cup (#351, Skip Woody / Johan Schwartz / Benito Tagle / Mark Brummond).

De activiteiten zijn te volgen via de website van de serie, www.24hseries.com, met live-timing en streaming met commentaar van het team van Radio Show Limited, bekend van IMSA Radio en Radio Le Mans. De stream is ook beschikbaar op het YouTube-kanaal en de Facebook-pagina van de serie, evenals op motortrend on Demand. Regelmatige updates zijn er via Facebook, Twitter en Instagram. Nadere informatie is te vinden via: www.24hseries.com.

Persbericht 24H Series powered by HankookSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op vrijdag 10 januari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Dubai.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons