van der Horst

24H Dubai twee weken uitgesteld door gewapend conflict

Start 2022 Hankook 24H Dubai
Start 2022 Hankook 24H Dubai
Donderslag bij heldere hemel voor Creventic, de organisator van de 24H Series en de 24 Uur van Dubai. Door een gewapend conflict dat het scheepsverkeer in de Rode Zee lamlegt, moet de etmaalrace in de oliestaat twee weken uitgesteld worden. 27 en 28 januari dus voor Dubai, exact hetzelfde weekend... als de 24 Uur van Daytona!
  • Skylimit Events
Uit solidariteit met het Palestijnse Hamas vallen Houthi-rebellen uit Jemen sinds kort schepen aan die onderweg zijn in de Rode Zee, vooral als die een link hebben met het Israëlische regime. Velen kiezen het zekere voor het onzekere, waardoor het verschepen van de bolides en het materiaal voor de komende 24 Uur van Dubai ernstige vertraging heeft opgelopen.

De initiële datum van 13 en 14 januari is met andere woorden in het water gevallen. De organisatie heeft de teams op de hoogte gebracht van een nieuwe datum, tot overmaat van ramp tijdens het weekend van de 24 Uur van Daytona, openingsrace van het Noord-Amerikaanse IMSA-kampioenschap. Enkele teams, maar vooral veel rijders, zullen ongetwijfeld de klassieker in Florida (moeten) verkiezen boven Dubai.

Op de voorlopige deelnemerslijst voor de 24 Uur van Dubai 2024 staan 66 wagens.

Foto: Creventic



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in 24H Series op dinsdag 26 december 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Dubai.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons