van der Horst

24H Dubai: Voorbeschouwing VDS Racing Adventures

De autosport laat er zo vlak na de feestdagen geen gras over groeien. Zoals de traditie het ondertussen wil, is de Dubai Autodrome het theater voor de eerste afstandsrace van het seizoen, met ditmaal meer dan 80 wagens aan de start. Het succes van de proef van de Nederlandse organisatie Creventic is eens te meer bewezen. Bovendien is deze uitgave van de 24 Uur van Dubai goed voor een wereldpremière, met name de eerste competitiedeelname van de Belgische VDS GT001-R van het Belgische team VDS Racing Adventures.
“De wagen is met het vliegtuig naar Dubai gevlogen, meteen naar het circuit vervoerd en staat al in de box”, vertelt Raphaël van der Straten, die nu ook de rol van constructeur heeft, naast die van teameigenaar. “Sinds de presentatie van de wagen in Autoworld in Brussel, zijn we met de VDS GT001-R gaan testen in Spa en Mettet. Terwijl wij in Miami waren, met José Close, heeft Tony Gillet zelf nog eens uitvoerig getest op de omloop van Jules Tacheny. We zitten nu aan ongeveer 12 uur testen alvorens we hier van start zullen gaan.”

De VDS komt uit in de categorie SP2 die acht deelnemers telt en aan het stuur van de VDS GT001-R vinden we vanzelfsprekend Raphaël van der Straten, samen met Benjamin Bailly, Thierry de Latre du Bosqueau en Oostendenaar Erik Qvick. José Close is teammanager en kan desgevallend als vijfde man invallen. “Ik ben er zeker van dat we geen grote problemen gaan kennen met de VDS”, blikt Raphaël vooruit. “Kleinere problemen, dat wel, maar omdat we ons daarop hebben willen voorbereiden, zijn alle onderdelen in dubbel meegekomen. Het is alsof we twee VDS aan boord van het vliegtuig hadden. Zo voorzien we ook een alternatief systeem voor het schakelen, met een gewone bediening in plaats van de hendels aan het stuur. Voor deze eerste wedstrijd zou een plaats op het podium in onze klasse SP2 me al een hele overwinning lijken, een voldoening voor het geleverde werk. Het is onze zevende deelname aan de 24 Uur van Dubai en ons team is ook al ingeschreven voor de editie… 2014!”

Het minste wat we kunnen zeggen van de blauw-rood-witte VDS GT001-R, een wagen die de traditie van de familie van der Straten in de autosport verder zet, is dat er enorm veel interesse voor was!

“Ik heb 47 voorstellen van rijders met budget gekregen, allemaal mensen die deze wereldpremière wilden meemaken”, gaat Raphaël verder. “Het vertrouwen en de vriendschap zijn binnen ons team echter belangrijke elementen en ik ben daar ook trots op. Woensdag starten de vrije trainingen, donderdag de chronorittenhier in Dubai. Vrijdag om 14u00 volgt dan de start van de wedstrijd, met aankomst uiteraard 24 uur later.”

VDS Racing Adventures pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op woensdag 9 januari 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Dubai.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons