van der Horst

24H Dubai: Voorlopige deelnemerslijst begint stilaan vorm te krijgen

Start 24H Dubai 2021
Start 24H Dubai 2021
Afgelopen weekend viel in Sebring het doek over de 24H Series powered by Hankook 2021, maar lang zullen de personeelsleden van Creventic niet kunnen rusten. In minder dan twee maanden vindt immers de zeventiende editie van de Hankook 24H Dubai plaats in de Verenigde Arabische Emiraten. Ondertussen zijn er al 91 wagens geregistreerd voor deze wedstrijd ben worden er ook al bij mondjesmaat namen van equipes bekend gemaakt, waaronder ook een volledig Belgische in de topklasse en daarnaast de deelname van meerdere landgenoten in de overige klassen.
Op dit moment staan er 27 GT3's op de deelnemerslijst, waarbij tal van verschillende merken. Zoals de laatste jaren is Team WRT ook weer van de partij. Het team van Vincent Vosse zal weer onder Saoedische vlag rijden onder de naam MS7 by WRT. Daarnaast zal PROsport Racing een Aston Martin GT3 inzetten waarvan de bemanning volledig Belgisch gekleurd is met Maxime en Guillaume Dumarey, Jean Glorieux en Simon Belcaen. Dat terwijl het Duitse team daarnaast ook hun Vantage GT4 inzet voor Rodrigue Gillion, Nico Verdonck en Guido Dumarey.

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
In januari beloofde Anthony Kumpen dat men ging terugkomen met de Audi R8 GT2 en de Limburger hield woord. PK Carsport zal met dezelfde equipe aan de start verschijnen die vorig jaar nog de winst in de TCX-klasse behaalde met Bert en Stienes Longin, Stijn Lowette en Peter Guelinckx. Ook Red Ant Racing maakt de trip richting het Midden-Oosten. Het team van Bert Redant zal twee Porsche 991 GT3 Cup's inzetten, hetzij wel twee verschillende versies. Philippe Wils, Kurt Hensen, Luc Vanderfeesten en Tom Boonen nemen de 992 onder hun hoede, terwijl Glenn van Parijs, Pieter Ooms, Ayrton en Yannick Redant nog met de vorige generatie aan de start verschijnen. Voor het overige zal Speedlover met twee wagens afkomen, met o.a. Brent Verheyen op een 992, en keert AC Motorsport terug met hun Audi RS3 LMS.

Foto's: Hankook 24H Series - Team Longin: GT2 European SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op dinsdag 23 november 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Dubai.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons