van der Horst

24H Dubai : WCB Racing Team hoopt op sterk resultaat in GT4-klasse

QSR Racingschool - Mercedes AMG GT4
QSR Racingschool - Mercedes AMG GT4
Op donderdag 10 januari 2019 gaat op het Dubai Autodrome de veertiende editie van de 24 Hours of Dubai van start. Voor het vierde opeenvolgende jaar tekent het WCB Racing Team present bij deze vooraanstaande etmaalrace in de Verenigde Arabische Emiraten. Dat gebeurt opnieuw in samenwerking met QSR Racing School, de structuur van Stefaan Schoonjans die bij het debuut in Dubai in 2016 meteen aan de haal ging met de winst in de klasse, tot grote vreugde van Jimmy De Breucker en Mario Timmers.
Laatstgenoemde, sterkhouder van het schildersbedrijf Woutim, komt dit jaar niet in actie, maar voor Jimmy De Breucker wordt het ondertussen een vertrouwd weerzien met het Dubai Autodrome. De stuwende kracht achter de Carro-Bel Group is aan zijn vierde deelname toe en boekte er in het recente verleden al een klassenzege met een BMW M235i. Dit jaar komt De Breucker uit in een hogere klasse met een Mercedes AMG GT4, een wagen waarmee hij al de nodige ervaring opdeed in het Belcar Endurance Championship. Zijn kompanen voor de 24 uren durende strijd in Dubai zijn Nico Verdonck, Michiel Verhaeren en Rodrigue Gillion. Drie rijders die net als Jimmy De Breucker zelf vertrouwd zijn met de Mercedes AMG GT4 en bij wie Nico Verdonck reeds een goed gevuld internationaal palmares verzamelde met diverse wagens.
 
QSR Racing - Mercedes-AMG GT4
QSR Racing - Mercedes-AMG GT4
Ondanks het feit dat elk van de rijders het klappen van de zweep kent wordt het alles behalve een makkelijke opdracht tijdens deze 24 Hours of Dubai. De GT4-klasse is met maar liefst 14 ingeschreven wagens uiterst sterk bezet en telt enkele internationale topteams. Bovendien maken de weersomstandigheden in Dubai - momenteel dagtemperaturen van 27° - de wedstrijd tot een ware slijtageslag voor mens en machine. En met in totaal een 75-tal bolides op het asfalt is het zeer goed uit de doppen kijken voor de rijders. Maar bij WCB Racing Team zit de sfeer er alvast goed in en kijkt men uit naar een sterk resultaat. Uiteraard zou een podiumplaats in de GT4-klasse de kroon op het werk zijn !
 
De actie op de baan begint in Dubai op donderdag 10 januari met vrije trainingen van 9.45-14.00 uur, gevolgd door 2 kwalificatiesessies van 15.15-16.00 uur en van 16.15-17.00 uur. De avondtraining staat van 19.00-20.30 uur op het programma. Op vrijdag is er een warm-up van 11.00-11.30 uur. De race start om 15.00 uur en gaat door tot het vallen van de finishvlag op zaterdag om 15.00 uur, gevolgd door de prijsuitreiking.

WCB Racing TeamDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op woensdag 9 januari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Dubai.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons