van der Horst

24H Dubai: WRT domineert de race en behaalt een 1-2

MSR7 by WRT - Audi R8 LMS GT3 EVO
MSR7 by WRT - Audi R8 LMS GT3 EVO
Soms hebben teams zo van die raceweekends dat alles meezit en dat was ditmaal het geval voor Team WRT tijdens de Hankook 24H Dubai. Het MS7 by WRT-exemplaar van Dries Vanthoor, Christopher Mies, Axcil Jefferies, Thomas Neubauer en Mohammed Saud Fahad Al Saud pakte namelijk de overwinning, zes jaar na de eerste winst van deze wedstrijd. De zusterwagen van Benjamin Goethe, Arnold Robin, Maxime Robin, Jean-Baptiste Simmenauer en Frédéric Vervisch werd tweede. SunEnergy1 by SPS automotive performance vervolledigt het podium, een derde plaats die zij pas tijdens de laatste minuten van de race in hun schoot geworpen kregen.
Team WRT - Audi R8 LMS GT3 EVO
Team WRT - Audi R8 LMS GT3 EVO
Team WRT ging gewoon verder op hun elan van 2021 in Dubai. Al snel waren beide wagens vooraan te vinden en waren oftewel te snel voor de concurrentie oftewel vielen die concurrenten uit, zoals de Barwell Motorsport Lamborghini, die uitviel met elektronische problemen. De strijd voor de derde plaats brak pas op het einde van de race open, nadat de Abu Dhabi Racing by HRT Mercedes in de laatste minuten nog de pits opzocht om te tanken, waardoor de SunEnergy1 by SPS automotive performance wagen van Kenny Habul, Mikael Grenier, Maro Engel en Jules Gounon ineens naar de derde plaats gepromoveerd werd en bijna 8 seconden voorsprong had op Raffaele Marciello en co. De top vijf werd vervolledigd door de Al Manar Racing by HRT Mercedes. De winst in de TCE divisie ging naar het Thaise BBR en hun Cupra TCR DSG.

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
Bij de overige landgenoten werd het een race met hoogtes en laagtes, al haalden ze wel allemaal de finish. Zo won PK Carsport met Peter Guelinckx, Sijn Lowette en Stienes en Bert Longin met hun Audi R8 GT2 dominant in de GTX-klasse. Red Ant Racing zag hun beide wagens op het podium eindigen met Philippe Wils, Kurt Hensen, Luc Vanderfeesten en Tom Boonen als tweede in de 992-Am klasse en Pieter Ooms, Glenn Van Parijs en Ayrton en Yannick Redant als derde in de 991-klasse. Ook AC Motorsport deed het wederom goed in de TCR-klasse, maar Matthieu Detry en co moesten tevreden zijn met de tweede plaats in de TCE-divisie en de TCR-klasse.

In GT3-Am eindigde Pierre-Yves Paque als zesde met de Saintéloc Racing Audi, terwijl de PROsport Racing Aston Martin GT3 van Jean Glorieux, Simon Belcaen, Maxime en Guillaume Dumarey als zevende over de meet kwam in diezelfde klasse. De Speedlover Porsche 992 van Olivier Dons, John De Wilde, Brent Verheyen en Jean-Michel Gerome werd als vijfde geklasseerd in 992-Am en Rodrigue Gillion, Nico Verdonck en Guido Dumarey eindigden met de PROsport Racing Aston Martin GT4 als zevende in hun klasse.

Foto: 24H Series powered by HankookDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op zaterdag 15 januari 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Dubai.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons