van der Horst

24H Dubai: WRT met twee BMW's in startveld van 90 wagens

Start 2022 Hankook 24H Dubai
Start 2022 Hankook 24H Dubai
Het is al een vaste traditie geworden dat de Hankook 24 Hours of Dubai het autosportjaar opent. Ditmaal voor de achttiende keer en men kan er weer rekenen op een startveld dat meer aanleunt op die van voor corona. Met 32 wagens in de GT3-klasse alleen, is het ook uitkijken naar wie daar de algemene winst opstrijkt. De race wordt tevens het debuut van WRT met de BMW M4 GT3. Al zijn er nog een aantal Belgische ploegen die richting het Midden-Oosten afzakken om het jaar goed in te zetten.
Team WRT - BMW M4 GT3
Team WRT - BMW M4 GT3
Het wordt dus een vuurdoop voor de troepen van Vincent Vosse, sinds het einde van de GT World Challenge Europe Endurance Cup zijn zij volop aan het testen met hun nieuwe strijdwapen. Origineel werden ze al verwacht tijdens de Gulf 12 Hours, maar deze wedstrijd kwam nog een tikkeltje te vroeg en de BMW M4's zullen daarom pas echt debuteren in Dubai. Overigens is het opvallend welke nummers er gekozen werden, namelijk zeven en 46. Deze laatste zou er wel eens op kunnen wijzen dat Valentino Rossi een van de rijders wordt.

WRT is niet de enige ploeg uit Europa die richting het warmere Midden-Oosten trekt. Zo tekenen er een aantal bekende teams uit de GTWCE zoals AKKODIS ASP, maar ook Ram Racing, Saintéloc Junior Team en Phoenix Racing present. In totaal zullen er zes verschillende merken uitkomen in de topklasse, waarbij er in sommige gevallen zelfs nog verschillende versies van bijvoorbeeld de Porsche aanwezig zullen zijn. 

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
Langs Belgische zijde zijn er wel nog meerdere teams die naar Dubai trekken. Zo wil PK Carsport zijn titel verdedigen met de Audi GT2, komt Red Ant Racing met twee Porsche 911 GT3 Cup (992)'s aan de start en zendt AC Motorsport zelfs twee Audi RS 3 LMS DSG's. Vermoedelijk verschijnen er ook een reeks Belgische piloten aan de start, maar die kant van de deelnemerslijst wordt pas op een later moment bekend gemaakt.

Foto's: 24H Series powered by Hankook - Team WRT/Michele Scudiero/Brecht Degancq - PK CarsportDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op maandag 24 oktober 2022.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons