van der Horst

24H Dubai: Zege voor Gilles Magnus en Eastalent Racing Team

Podium 24H Dubai 2024
Podium 24H Dubai 2024
De Eastalent Racing Team Audi R8 LMS GT3 EVO II van Gilles Magnus en Christopher Haase, Simon Reicher, Markus Winkelhock en Mike Zhou heeft de 24 Hours of Dubai gewonnen. De Audi nam de leiding na vier uren in de wedstrijd om deze niet meer af te staan. Zij hadden anderhalve minuut voorsprong op de Proton Huber Racing Porsche 911 GT3 R van Sven Müller, Victor Shaytar, Sergei Borisov en Rinat Salikhov.
Eastalent Racing Team - Audi R8 LMS GT3 EVO II
Eastalent Racing Team - Audi R8 LMS GT3 EVO II
De Eastalent Racing Team Audi reed een regelmatige wedstrijd en ook de regen die nog viel op vier uren van het vallen van de vlag kon het ritme van de Audi niet breken. Een week nadat het team de titel in GT Open verloor aan de groene tafel, behaalt het zijn grootste overwinning tot nu toe. De derde plaats na de Proton Huber Racing Porsche ging naar de Century Motorsport BMW M4 GT3 van Carl Cavers, Lewis Plato, Jack Barlow, Jacob Rattanbury, welke bolide ook de zege pakte in de GT3 Pro Am klasse. De GT3 Am klasse werd gewonnen door de Century Motorsport BMW M4 GT3 van Galael/Leung/Johnston/Salkeld, die vijfde algemeen eindigden achter de Manamauri Energy by Ebimotors Porsche 911 GT3 R (de Castro/Nicolae/Papi/Broggi).

De Getspeed Mercedes-AMG GT3 EVO van Fabian Schiller, Dominik Baumann, Anthony Bartone, Martin Konrad en Al Faisal Al Zubair had lange tijd zicht op een podiumplaats maar moest op het einde van de race de handdoek in de ring werpen met een stukke versnellingsbak. Ook de Saintéloc Racing Audi #18, die van op de pole was gestart moest de strijd staken terwijl de Leipert Motorsport Lamborghini Huracan GT3 EVO2 #63 niet eens aan de start verscheen.

Red Camel-Jordans.nl - Porsche 911 GT3 Cup
Red Camel-Jordans.nl - Porsche 911 GT3 Cup
De klassezeges gingen naar de Toro Verde Ginetta G56 Cup (Tomlinson/Tomlinson/Simpson/Prost) in GTX, de Red Camel-Jordans.nl Porsche 911 GT3 Cup (Breukers/Breukers/Breukers/Danz) in de 992 klasse, de Continental Racing by TTR Toyota GR Supra GT4 (Vladykin/Solukovtsev/Pogosyan/Loboda) in GT4 en de Simpson Motorsport Audi RS3 LMS TCR (Zuhour/Webb/Muraveika/Khaja/Jundu) in TCE.


Haas RT - Audi R8 LMS GT3 EVO II
Haas RT - Audi R8 LMS GT3 EVO II
De Haas RT Audi R8 LMS GT3 EVO II van Mathieu Detry, Stanislav Minski, Thomas Kiefer, Torsten Kratz en Miika Panu sloot de race af op de achtste plaats goed voor een derde plaats in de GT3 Am klasse. De Saalocin by Kox Racing Porsche 911 GT3 R waar Tom Boonen een plaats had op gevonden haalde het einde van de race niet. De Red Ant Racing Porsche 911 GT3 Cup (Redant/Machiels/Guelinckx/Redant) werd mooi vierde in de 992 klasse, Simon Belcaen en Guillaume Dumarey werden met de PROSport Racing Porsche 911 GT3 Cup vijfde in de 992 Am divisie, waar Marc Devis en Nico Verdonck (FACH AUTO TECH) als achtste finishten. De AC Motorsport Audi RS3 LMS TCR (Pauwels/Vallers/Kaye/Chkondali/Sieljes), die lange tijd in strijd was voor een podiumplaats in de TCE klasse, haalde het einde van de race niet.

Foto's: Creventic

 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24H Series op zondag 28 januari 2024.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons