van der Horst

24H Le Mans: 24H Le Mans: Voorbeschouwing WeatherTech Racing by Prospeed Competition

Het Amerikaanse WeatherTech Racing zal komende zaterdag starten in Le Mans, in de categorie LMGTE AM, met een Porsche 911 RSR, gerund door het Limburgse ProSpeed Competition. Aan het stuurwiel lossen zich af : Cooper MacNeill (USA), Jeroen Bleekemolen (NDL) en Bret Curtis (USA). Dit op 14 en 15 Juni e.k. in Le Mans (F), op het mytische Circuit de la Sarthe. Voor een 5de opéénvolgende keer zal de winnaar van de Ascra-prijs voor de beste technische assistentie, in 2011, deel nemen. Het Belgische team zal nog een tweede Porsche 911 RSR aan de start brengen voor de FIAWEC-ploeg : François Perrodo (FRA), Emmanuel Collard (FRA), Markus Palttala (FIN), maar hier in de vorm van een Art Car genaamd “Triskell” .
  • Dreamdrive
WeatherTech Racing, vaste deelnemer in het nieuwe Tudor United SportsCar Championship (*), heeft zijn deelname aan de 24 Uren van Le Mans, toevertrouwd aan het ervaren Belgische team ProSpeed Competition. Cooper MacNeil (Illinois, USA) zal voor een tweede keer deel namen aan deze zware etmaal-race. Bret Curtis (Californie, USA) maakte reeds deel uit van ProSpeed in de Le Mans-editie van 2012. Hij neemt dus ook voor een 2de keer deel. Jeroen Bleekemolen heeft reeds negen deelnames op zijn actief. Hij haalde samen met Cooper al heel wat overwinningen binnen, ondermeer, in de GTC-categorie van
de voormalige American Le Mans Series. Bret Curtis racete in het verleden ook reeds aan de zijde van Jeroen, onder meer in de fel bevochten Pirelli World Challenge GT Series. Zij kozen voor de reële expertise van ProSpeed Competition met de Porsche RSR. De piloten van de #79 wachten met ongeduld om de degen op te nemen tegen de andere deelnemers van de grote LMGTE Am-categorie.

Cooper MacNeill – USA (Rijder - Porsche 911 GT3 RSR #79 – LMGTE Am)
”Mijn eerste Le Mans-ervaring, verleden jaar, staat in mijn geheugen gegrifd. Ondanks het feit dat ik de jongste deelnemer was, voelde ik mij toch een groot piloot. Over heel de wereld bestaat er geen gelijke voor deze mythische race. Deze week maak ik ten volle gebruik van de gelegenheid om deze editie te kunnen doen aan het stuur van een Porsche 911 RSR “Spec 2012” van het Belgische ProSpeed Competition. Plus, het feit dat ik deze belangrijke challenge kan opnemen slechts enkele maanden na mijn vruchtbare samenwerking met Jeroen stemt mij optimistisch. Bret Curtis is voor mij een echten persoonlijkheid. Wij kregen in het verleden reeds de mogelijkheid om tegen mekaar te rijden en beleefden daar veel plezier aan. Ook Bret heeft een uitgebreide ALMS-ervaring en nam ook reeds deel in Le Mans. Mijn doelstelling is om op de baan zo hard als mogelijk te gaan en zo ver mogelijk van de box te blijven. Als we dit kunnen volhouden zal er een goed resultaat geboekt worden. Ik kijk er naar uit om terug te keren naar Le Mans.”

Bret Curtis – USA (Rijder - Porsche 911 GT3 RSR #79 – LMGTE Am)
“Ik had reeds het genoegen om Le Mans te leren kennen, bij ProSpeed Competition, het team van Luc Goris en Rudi Penders, in 2012. Helaas kwam er reeds na 13 uur een einde aan de race nadat één van mijn ploegmaten hard de vangrails in ging en de wagen zwaar beschadigde. Samen met Jeroen en Cooper combineren we jeugdige snelheid met ervaring. Ik zal starten aan mijn tweede editie met dezelfde instelling als deze van 2 jaar geleden : een constant en strak ritme hanteren zonder risico’s te nemen. Ik ga voor het resultaat. We hebben hiertoe alle ingredienten : de rijders, de wagen en het team.”

Jeroen Bleekemolen - NL (Rijder - Porsche 911 GT3 RSR #79 – LMGTE Am)
“Tijdens mijn 8 deelnames aan de 24 Uren van Le Mans waren mijn beste resultaten : een overwinning in LMP2 (2008), een zesde plaats algemeen en eerste « benzine-prototype (2011). 2014 wordt mijn negende deelname. Ik ondersteun dit jaar Cooper en Bret net als eerder in de Verenigde Staten. Beide hebben ze ook al een deelname in Le Mans op hun actief. Wij komen niet naar Le Mans om te figureren in de LMGTE-klasse : we komen ons mengen in de fel bevochten strijd. De “24 uren” is een lange race vol evenementen. Als we uit de problemen kunnen blijven zullen we zeker scoren in de buurt van het podium.”

(*) Op 5 september 2012, kondigden de promotoren van de American Le Mans Series en Grand-Am Road Racing, de fusie aan van de 2 belangrijkste Amerikaanse endurance kampioenschappen. Het nieuwe Tudor United Sportscar Championship startte begin 2014.

ProSpeed PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24 Heures du Mans op dinsdag 10 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons