van der Horst

24H Le Mans: Nabeschouwing Xavier Maassen

De mythe van Le Mans kan soms ook zeer hard zijn. Dat ondervond de Limburger Xavier Maassen afgelopen weekend. In zijn DVB RACING Porsche 911 GT3 Cup nam Maassen op de Franse omloop deel aan de derde manche van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, maar de pechduivel sloeg tweemaal hard toe. Eerste diende Maassen een schitterende pole positie in te leveren en vervolgens liep het in de eerste bocht van de enige race van het weekend grondig fout. Geen punten en veel frustratie zijn het resultaat van een weekend op het meest bekende circuit ter wereld.
Xavier Maassen toonde van meet af aan dat hij in de Porsche competitie één van de snelste rijders is. De derde afspraak van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux was een wedstrijd van 45 minuten, samen met de Franse en Britse Carrera Cup, met andere woorden de top van de Porsche rijders uit Europa was er vertegenwoordigd. Tijdens de vrije training reed Maassen zijn bolide meteen naar een zeer knappe 7de plek en de snelste chrono in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux.
 
Xavier Maassen: “Ik voel me goed op Le Mans en ik kon die sterke vorm tijdens de enige kwalificatiesessie doorzetten. Ik reed naar een tiende plaats op 60 wagens algemeen, maar ik weet dat er meer in zat. Maar in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, was mijn tijd goed voor de pole position, een prima uitgangspositie voor de race van zaterdag, net voor de start van de 85ste editie van de 24 Uur van Le Mans.”
 
Uiteindelijk zou echter Ayhancan Güven op pole starten in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux in Le Mans. Xavier Maassen verloor zijn eerste plek op de startgrid als gevolg van een probleem met de indicatie van de hoeveelheid benzine in de wagen. Hoewel de elektronica aangaf dat er voldoende benzine (6 liter) restte, bleek dat bij de technische controle niet het geval te zijn. De Limburger verloor zo zijn snelste tijd, wat gelijk stond aan een verlies van vijf startplaatsen en hij diende daardoor als tweede in de Benelux Cup en als 15de algemeen te starten.
Xavier Maassen: “Op zich was dat geen onoverkomelijk probleem, al diende ik dus wel iets meer in het ‘pak’ te starten. Na het groene licht ging het in de eerste bocht meteen fout, nadat een auto voor mij in de grindbak belandde, reageerde iedereen en ik diende iets uit te wijken en kwam via het grind in contact met een andere wagen… Meteen was de race over.  Zo een incident kan gebeuren, al betreur ik het enorm dat het hier gebeurt. Ik had mij enorm verheugd op een mooie race op dit mythische circuit. Ik kan niet anders dan me nu focussen op de volgende races in Zandvoort, over goed twee weken.”

Xavier Maassen pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op maandag 19 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons