van der Horst

24H Le Mans: Christine Beckers heeft eerste aflevering van het Magische Drieluik afgewerkt

Christine Beckers - Chevron B23
Christine Beckers - Chevron B23
Op zaterdag 15 juni voltooide de Belgische coureur Christine Beckers de eerste aflevering van het Magische Drieluik, een uitdaging die ze besloot aan te gaan om haar overwinning in de 2L-categorie tijdens de 24 uur van Le Mans in 1974 te vieren, net 50 jaar geleden. Dus ging ze naar de startlijn van de 24 uur van Le Mans in een Chevron B23, identiek aan het exemplaar dat ze destijds bestuurde. De omroeper van het evenement Bruno Vandestick stelde haar een paar vragen, onder applaus van het publiek dat al op de tribunes van het circuit zat.
  • Hamofa Performance
De tweede aflevering van dit prachtige avontuur vindt plaats tijdens de proloog van de 24 uur van Spa, wanneer ze een Alfa Romeo 2000GTV zal besturen, versierd op dezelfde manier als haar broer James, die de “Beker van de Koning” won met het Promo Team in 1974, ook 50 jaar geleden!

Christine Beckers
Christine Beckers
De derde aflevering vindt plaats op 21 juli op het circuit van Zolder, waar ze een ex-Thierry Boutsen Arrows A8 zal besturen om in het Guinness Book of Records te worden opgenomen als de oudste vrouw (80 jaar!) die in een moderne F1-wagen heeft gereden.

Om deze spannende uitdaging te financieren hoopt Christine op steun van haar fans via een crowdfundingcampagne, die via deze link kan worden geopend: https://fr.ulule.com/le-triptyque-magique-de-christine/

Foto's: Le Triptyque Magique de Christine/Patricia Raes
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op maandag 17 juni 2024.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons