van der Horst

24H Le Mans: Jacques Villeneuve wordt vervangen bij Floyd Vanwall Racing

Jacques Villeneuve
Jacques Villeneuve
Twee weken voor de 24 Heures du Mans van start gaat, voert Floyd Vanwall Racing nog een wijziging door in hun rijdersbezetting. Zo wordt Jacques Villeneuve aan de kant gezet, maar het team zet niet reserverijder Esteban Muth in. In plaats daarvan wordt er gerekend op Tristan Vautier, die op dit moment uitkomt voor Algarve Pro Racing in de European Le Mans Series.
Vanwall Racing - Vanwall Vandervell 680
Vanwall Racing - Vanwall Vandervell 680
Villeneuve kende allesbehalve een goed debuut in het FIA WEC. Zo was hij betrokken bij ongevallen met een AF Corse Ferrari 488 GTE tijdens zowel de Prologue in Sebring als in Spa-Francorchamps en had hij ook een ongeval in Portimão vanwege ontplofte remmen. Bovendien wordt de voormalige formule 1 kampioen ook vader begin juni. Teambaas Kolin Kolles besloot daarom dat Villeneuve niet klaar was om uit te komen in Le Mans en nam met Vautier een vervanger aan.

Esteban Muth
Esteban Muth
De Fransman heeft de nodige ervaring met prototypes vanuit IMSA en de ELMS en mag dus debuteren bij de Hypercars volgende maand. Nochtans heeft men met Esteban Muth ook een reservepiloot in hun rangen, maar Kolles opteerde toch voor ervaring en wilde het risico niet nemen om iemand die weinig kilometers noch ervaring in het verkeer in het WEC heeft in te zetten tijdens de grootste race van het jaar. Of Villeneuve na Le Mans nog terug zal rijden voor het Oostenrijks team is koffiedik kijken, al is hij nog steeds geregistreerd op de voorlopige deelnemerslijst voor de 6 uren van Monza.

Foto's: Arne Simons - Geert FranquetDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op donderdag 25 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons