van der Horst

24H Nürburgring: 102 wagens aan de start

Audi Sport Team - Audi R8 LMS GT3
Audi Sport Team - Audi R8 LMS GT3
Een week na de 24 Heures du Mans vindt er al een tweede etmaalrace plaats met de 24 uren van de Nürburgring. Ook die wedstrijd werd verschoven van de lente naar de herfst vanwege de coronacrisis. Op de inschrijvingslijst prijken 102 wagens; nog een behoorlijk aantal, maar toch minder dan de vorige jaren.
  • 24 Hours of Zolder
De winnaar moeten we zo goed als zeker zoeken bij de GT3-wagens waar Audi en Porsche beiden vertegenwoordigd zijn met acht wagens. Mercedes moet niet veel onderdoen met zeven Mercedes AMG op de startlijst. BMW moet het stellen met zes M6’s, terwijl Ferrari twee eenheden telt en Lamborghini maar kan rekenen op één Huracán. Uitkijken wordt het weer naar de prestaties van de unieke Scuderia Cameron Glickenhaus SCG 004C.

Pit Lane - Toyota GT86 Cup
Pit Lane - Toyota GT86 Cup
Van Belgische zijde behoren Dries Vanthoor en Fréderic Vervisch, die samen uitkomen op een Audi R8 LMS van Audi Sport Team Phoenix, zeker tot de kandidaten voor de zege. Zij delen de wagen met Frank Stippler en Nico Müller. Misschien kan Maxime Martin voor de verrassing zorgen, hij komt uit op een Porsche 911 GT3 R van Frikadelli Racing Team samen met Kevin Estre, Michael Christensen en Matt Campbell. Ook Kris Cools opteert voor Porsche, maar dan een 991 Cup van RPM Racing. Nico Verdonck en Guido Dumarey vinden we terug op de Prosport Racing GmbH Aston Martin Vantage AMR GT4. Verder tekenen natuurlijk Olivier Muytjens, Brody en Jacques Derenne present en dat met de vertrouwde Toyota GT86 Cup.

Foto's: Total 24H NürburgringDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op dinsdag 8 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons