van der Horst

24H Nürburgring: 130 wagens en acht Belgen voor de editie 2024

Start 2024 24H Qualifying Rennen Nürburgring
Start 2024 24H Qualifying Rennen Nürburgring
Het is minder dan een maand tot de 24 uur van de Nürburgring en de organisatie heeft de deelnemerslijst vrijgegeven. Deze lijst omvat maar liefst 130 auto's, verdeeld over verschillende klassen. Van deze auto's zullen er 25 meedoen in de SP 9-klasse, die gereserveerd is voor GT3-auto's. Opmerkelijk is ook dat van de acht Belgen die aanwezig zullen zijn, er zes zullen strijden in deze klasse.
  • De Swert Opticiens
Manthey EMA Motorsport - Porsche 911 GT3-R (992)
Manthey EMA Motorsport - Porsche 911 GT3-R (992)
De 25 GT3-auto's zijn zeer divers, met maar liefst zeven verschillende merken. Een aantal rijders gaan niet alleen voor de algemene overwinning, maar ook voor punten in de Intercontinental GT Challenge. Aan de leiding van die serie staat Laurens Vanthoor, die naast Ayhancan Güven zal rijden, nadat ze samen al de winst behaalden in Bathurst. Ook Thomas Preining en Kevin Estre zullen deelnemen, zij doen het met de Manthey EMA Porsche, overigens één van de zes Porsche's die aan de start verschijnen. Vijf daarvan zijn ingedeeld in de Pro-klasse, inclusief die van Alessio Picariello, die deelneemt met Falken Motorsports.

Rowe Racing - BMW M4 GT3
Rowe Racing - BMW M4 GT3
BMW brengt slechts drie auto's aan de start, maar deze zijn goed bezet. Dries Vanthoor deelt het stuur met Robin Frijns, Sheldon van der Linde en Augusto Farfus. Farfus zal ook op de andere BMW uitkomen samen met Raffaele Marciello, Marco Wittmann en Maxime Martin. Charles Weerts maakt zijn debuut in dit event, samen met ervaren rijders Daniel Harper en Max Hesse.

Audi heeft ook slechts drie auto's op de grid, waarvan één wordt bestuurd door Frédéric Vervisch. Mercedes rekent daarentegen op zes wagens, waarvan er vier in de Pro-klasse rijden. Daarnaast zijn er nog vier Aston Martin's, twee Lamborghini's en de Ferrari, die zijn titel verdedigt. Buiten de Pro-klasse zijn er weinig Belgische deelnemers, met alleen Jacques Derenne en Olivier Muytjens die met hun HY Racing-AMC Sankt Vith Porsche naar de Nordschleife trekken.

Nu is het aftellen tot 30 mei, wanneer de eerste tests beginnen voor de race op 1 juni.

Foto's: Racing International Photography/Günter KortmannDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Intercontinental GT Challenge op maandag 13 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons