van der Horst

24H Nürburgring: Audi nipt voor BMW tijdens eerste kwalificatie

Phoenix Racing - Audi R8 LMS #1
Phoenix Racing - Audi R8 LMS #1
Donderdagavond stond de eerste, vier uur-durende, nachtelijke kwalificatiesessie voor de 24 Uren van de Nürburgring op het programma. De Belgische teams deden het uitstekend, al moesten Marc VDS en WRT in extremis toch nog Phoenix Racing laten voorgaan; de #1 Audi R8 LMS van titelverdedigers Haase, Mamerow, Rast en Winkelhock realiseerde, samen met nog vele anderen, pas op het allerlaatste moment zijn snelste chrono op een opdrogende baan. De 8:29.806 was maar nipt 7 tienden trager dan de 8:29.079 die de #20 Schubert BMW liet optekenen in de vrije training eerder op de dag.
Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3 #25
Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3 #25
De #25 BMW van MarcVDS met Martin, Luhr, Palttala en Westbrook kwam bij het vallen van de vlag slechts een kleine tiende van een seconde (!) tekort op de Audi, maar zal wegens een snelheidsovertreding wel zijn snelste tijd in de kwalificaties geschrapt zien. Bij WRT krijgt Laurens Vanthoor het dit weekend extra druk daar hij ingeschreven is op de beide Audi's, de #29 van zijn teamgenoten Thiim, Jöns en Kaffer eindigde als derde en ging de zuster Audi #28 van Mies, Sandström en Müller vooraf.

Achter de #6 Aston Martin van Adam, Stanaway, Lauda en Mücke vinden we op de zesde plaats de tweede MarcVDS BMW (#26) van Farfus, Müller, Catsburg en Adorf, die tot kort voor het einde nog de eerste positie in handen hield. In totaal kwamen vandaag 152 bolides in actie.

Vrijdag om 9u30 is er de tweede kwalificatie over twee uur, en in de vooravond om 17u10 is er de top 30 shoot-out, waarin de 30 snelsten twee ronden krijgen om te proberen de pole te realiseren.

Foto's: Audi & MVDS



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons