van der Horst

24H Nürburgring: Marc VDS vecht na anderhalf uur voor de leiding

Start 24H Nürburgring 2015
Start 24H Nürburgring 2015
Zaterdag om klokslag 16u werden de 24 uren van de Nürburgring op gang geschoten. Tijdens de beginfase van de race waren er gelukkig niet al te veel incidenten te noteren, op een lekke band van de #22 Rowe Racing Mercedes na. Na anderhalf uur wedstrijd en met de eerste serie pitstops achter de rug, rijdt de top 10 nog steeds binnen de minuut. De vanop pole vertrokken #26 MarcVDS BMW van Farfus, Müller (achter het stuur), Catsburg en Adorf vecht momenteel voor de leiding met de #5 Black Falcon Mercedes van Al Faisal, Haupt en onze Noorderburen Yelmer Buurman en Jaap Van Lagen. De eerste regenwolken hebben inmiddels hun opwachting gemaakt in de Eifel.
  • De Swert Opticiens
BMW tijdens de 24 Uren van de Nürburgring
BMW tijdens de 24 Uren van de Nürburgring
De eerste Audi, de #4 Phoenix Racing van Basseng, Fässler, Rockenfeller en Stippler volgt al op 20 seconden, de eerste WRT Audi, de #29 van Thiim, Jöns, Kaffer en Vanthoor rijdt momenteel rond op de veertiende positie. De zusterwagen, #28 van Mies, Sandström, Müller en (eveneens) Laurens Vanthoor bevindt zich net buiten de top 20 en kende een klein brandje tijdens het tanken, dat gelukkig spoedig kon worden geblust. De tweede MarcVDS BMW, #25 van Martin, Luhr, Palttala en Westbrook is momenteel vijftiende.

De #20 Schubert BMW van Baumann, Hürtgen, Klingmann en Tomczyk, die mooi vooraan meedeed, moest na 1 uur en veertig minuten de box in voor reparaties rechts vooraan nadat Claudia Hurtgen een contact met de vangrail had ter hoogte van Pflanzgarten, net op het moment dat de eerste regendruppels arriveerden. Ook de Mercedes van Tom Coronel kwam in de problemen, de #27 van Zakspeed die hij deelt met Asch, Ludwig en Vietoris raakte betrokken bij een ongeval en zal zo te zien nu al de handdoek moeten werpen.

--- Live Timing 24H Nürburgring 2015 ---

Foto's: Arne Simons



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons