van der Horst

24H Nürburgring: Na 8H: Audi domineert - Brandje bij MarcVDS

#1 Phoenix Racing Audi R8 LMS
#1 Phoenix Racing Audi R8 LMS
Bij het vallen van de nacht op de Nürburgring werd de pitlane opgeschrikt door een brandje bij het bijtanken van de #26 MarcVDS BMW, met op dat moment Jörg Müller achter het stuur. De auto, die zich sinds de start al mooi handhaafde tussen de toppers, verloor tijdens die bewuste pitstop wel wat tijd maar bevindt zich intussen nog steeds in de top tien, én bovendien nog in dezelfde ronde dan de leider.
#29 WRT Audi R8 LMS
#29 WRT Audi R8 LMS
De strijd voor de leiding gaat momenteel tussen drie Audi's: de #1 Phoenix Racing Audi van Haase, Mamerow, Rast en Winkelhock ligt voor de #28 WRT Audi van Mies, Sandström, Müller en Vanthoor en de tweede Audi van Phoenix (#4) van Basseng, Fässler, Rockenfeller en Stippler. De #30 Frikadelli Porsche van Schmitz, Huisman, Bergmeister en Pilet streed tot elf uur nog mee voor de leiding maar laatstgenoemde ging van de baan in de Karrousel na een contact met de #31 Car Collection Motorsport Mercedes. De Porsche 997 GT3-R werd inmiddels met de takelwagen teruggebracht naar de pitlane.

De #2 Black Falcon van Christodoulou werd naar de dichtstbijzijnde camping gesleept
De #2 Black Falcon van Christodoulou werd naar de dichtstbijzijnde camping gesleept
Nog meer pech was er voor de #2 Black Falcon Mercedes van Schneider, Buurman, Simonsen en Christodoulou. Ook die wagen reed in de vooravond in de top drie maar de Brit met Griekse naam verloor zowaar het linkerachterwiel. Hij zette de auto langs de kant en slaagde erin het wiel weer te bevestigen, om vervolgens na veel gesukkel bijna een uur later even verderop opnieuw tot stilstand te komen. Het team kwam hem ter hulp toen hij op één van de talloze campings werd gesleept maar even later bereikte ons alsnog het nieuws van de opgave.

#44 Falken Porsche
#44 Falken Porsche
Rond de klok van 23u viel er opnieuw regen waardoor de meeste wagens langzaam begonnen over te schakelen op regenbanden. Naast de Frikadelli Porsche was de #19 Schubert BMW (Müller/Sims/Werner/Wittmann) een van de eerste slachtoffers van de regen. Dirk Werner ging ter hoogte van Döttinger Höhe van de baan terwijl hij in de top drie lag. Eerder moest de tweede Schubert bolide al opgeven in de openingsfase. Het is nu dus aan Marc VDS om de eer van BMW hoog te houden en de Z4 alsnog een overwinning te bezorgen in deze wedstrijd vooraleer de M6 GT3 volgend jaar zijn opwachting maakt.

--- Live Timing 24H Nürburgring ---
Foto's: Arne Simons  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons