van der Horst

24H Nürburgring: WRT Audi en MarcVDS BMW vechten voor de zege

#25 MarcVDS BMW Z4 GT3
#25 MarcVDS BMW Z4 GT3
Twee Belgische teams zijn zondagochtend op de Nürburgring in een felle strijd verwikkeld om de zege. De #25 MarcVDS BMW die Maxime Martin deelt met Luhr, Palttala en Westbrook speelt door het spel van de pitstops constant haasje over met de #28 WRT Audi van Vanthoor, Mies, Sandström en Müller. De #44 Falken Porsche rijdt solide zijn rondjes en bevindt zich op de derde plaats, op enkele minuten achterstand.
#44 Falken Porsche
#44 Falken Porsche
De Porsche van Falken, met oudgediende Peter Dumbreck, Wolf Henzler, Martin Ragginger en Alex Imperatori zagen we in de beginfase niet vooraan opvallen, maar de Duitse bolide geschoeid op Japans rubber rijdt zijn eigen tempo en kende onderweg totnogtoe geen grote problemen. Dumbreck liet zich eerder al wel ontvallen dat het rubber van Falken sneller is dan de concurrentie in de regen, maar op deze zonnige zondagochtend ziet het er niet naar uit dat de hemelsluizen de komende uren zullen opengaan.

De beide Audi's van WRT
De beide Audi's van WRT
Nog in dezelfde ronde als de leider vinden we de tweede MarcVDS BMW, de vanop de pole vertrokken #26 van Farfus, Müller, Catsburg en Adorf, die in een strijd verwikkeld is met de #5 Mercedes SLS van onze Noorderburen Yelmer Buurman en Jaap Van Lagen. Zij delen de bolide met de ster met Al Faisal en Haupt. Om 8u vanmorgen werd trouwens de kaap van de 100 ronden bereikt op de Nordschleife.

--- Live Timing 24H Nürburgring ---

Foto's: Arne Simons  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons