van der Horst

24H Nürburgring: Black Falcon Mercedes behaalt zege pas in allerlaatste ronde

Black Falcon Mercedes AMG GT3
Black Falcon Mercedes AMG GT3
Dat een Mercedes ging winnen werd reeds halverwege van de in het begin door hagel geplaagde wedstrijd duidelijk. De strijd tussen de Mercedes-teams Black Falcon en HTP Motorsport ging echter door tot in de allerlaatste ronde. Het was uiteindelijk Maro Engel (die de Black Falcon #9 op vrijdag nog op pole zette) die in het startnummer 4 merkencollega Christian Hohenadel in de HTP Motorsport #29 nog passeerde en dus de zege liet noteren samen met teamgenoten Bernd Schneider, Adam Christodoulou en Manuel Metzger.
Haribo Mercedes AMG GT3
Haribo Mercedes AMG GT3
Ook de Haribo Mercedes #88 deed nog tot enkele uren van de finish mee voor de zege maar eindigde uiteindelijk op één ronde achterstand. Haribo had twee wapens in de strijd met dezelfde vier rijders, maar besliste gisterennacht om de startnummer 8 terug te trekken. Black Falcon pakte eveneens de vierde plaats met de auto die van pole was vertrokken en zorgde dus voor een memorabele 1-2-3-4 voor het Merk met de Ster. Ook het verschil van slechts 5,7 seconden tussen de #4 en de #29 is een nieuw record in de geschiedenis van de beroemdste Duitse etmaalrace.

Rowe Racing - BMW M6 GT3
Rowe Racing - BMW M6 GT3
De beste BMW was het exemplaar van Rowe Racing met nummer 23 van ondermeer Maxime Martin. Zij eindigden als vijfde en gingen nog een Mercedes vooraf, de Zakspeed #75. Daarmee werd Martin de best geklasseerde Belg in deze editie. Bentley slaagde er dan weer in om met de Team Abt #38 de beste Audi voor te blijven, de WRT #2 van ondermeer Frédéric Vervisch tikte als achtste aan. Als regerend kampioen van deze wedstrijd waren WRT en Audi deze editie niet in staat om de Mercedes-armada te stoppen. Het fabrieksexemplaar met nummer 1 eindigde overigens pas als 46e na de crash van Nico Müller op zondagochtend.

Falken Motorsports Porsche 911 GT3 R
Falken Motorsports Porsche 911 GT3 R
Nog een wagen die de Mercedessen niet de baas kon was de Falken Motorsports Porsche. Het werd nochtans een solide wedstrijd van het ervaren viertal Dumbreck, Henzler, Ragginger en Imperatori, maar een herhaling van de podiumplaats van vorig seizoen zat er jammer genoeg nooit in. Dries Vanthoor had wel reden tot vieren, de jongere broer van Laurens moest ervaring opdoen in de Bonk Motorsport BMW M235i #305 maar deed veel meer dan dat. Nadat zijn wagen de pole pakte kon hij en zijn ploegmaats vandaag ook de overwinning in de Cup 5-klasse op het palmares bijschrijven, ze eindigden bovendien ook nog eens mooi als 25e algemeen.

Auto-Moto-Club Sankt Vith - Toyota GT86
Auto-Moto-Club Sankt Vith - Toyota GT86
Ook Philippe Broodcoren had reden tot feesten, hij haalde de zege in de V3-klasse in de AMG Sankth-Vith Toyota GT86 #126. Bovendien behaalde de zuster-GT86 #169, waarop hij ook was ingeschreven, nog eens de tweede plaats. Op die Toyota kwamen overigens ook onze landgenoten Jacques Derenne en Kurt Dujardyn in actie. Jean-Luc Behets behaalde een mooie derde plaats in de Cup 1-klasse in de WS Racing Opel Astra OPC #253, iets wat ook Herwig Daenens lukte, zij het met de #326 Toyota C-HR en in de SP 2T-klasse.

--- Uitslag 24 Uren van de Nürburgring 2016 (PDF) ---

Foto's: Arne Simons  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons