van der Horst

24H Nürburgring: Mercedes AMG maakt rijders en fabrieksteams bekend

HTP Motorsport - Mercedes-AMG GT3
HTP Motorsport - Mercedes-AMG GT3
Mercedes AMG heeft een indrukwekkend rijderskorps voor de 24 uren van de Nürburgring voorgesteld. Buiten enkele opmerkelijke namen was het grootste nieuws echter misschien wel dat de Duitse constructeur een nieuw beleid gaat hanteren met betrekking tot het verlenen van fabriekssteun. Tot dusver behandelde Mercedes AMG elk team in principe volledig gelijk, ongeacht of de wagen in aanmerking kwam voor de overwinning of bemand werd met amateurs. Voor de 24 uren van de Nürburgring krijgen enkel HTP Motorsport, Black Falcon en Haribo Racing de eer om het voorvoegsel ‘AMG-Team’ aan hun naam toe te voegen.
Mercedes-AMG GT3
Mercedes-AMG GT3
In totaal genieten vijf Mercedes-AMG GT3’s fabriekssteun in de Eifel. Zowel Black Falcon als HTP Motorsport nemen er elk twee voor hun rekening, terwijl er ook een exemplaar zal getooid worden in het zwart van Haribo Racing. Naast de gebruikelijke technische ondersteuning en de toevoeging van fabrieksrijders, zullen deze teams ook kunnen beschikken over extra AMG ingenieurs en strategen. Afwachten of Mercedes ook voor Spa met extra fabrieksondersteuning komt.

Black Falcon - Mercedes-AMG GT3
Black Falcon - Mercedes-AMG GT3
De exacte samenstelling van de line-ups is nog niet gekend, maar de aangekondigde rijders (zie verder) zijn alvast van een zeer hoog niveau. Opmerkelijk is de aanwezigheid van Stefan Mücke en Dirk Müller, die allebei van Ford de toelating kregen om voor Mercedes in actie te komen. Er tekenen met Christian Vietoris en Maximilian Götz ook twee DTM-rijders present naast enkele andere grote GT-namen. 


Voorts verschijnen er nog twee ‘gewone’ Mercedes-AMG GT3’s aan de start. Black Falcon zet een derde exemplaar in voor Abdulaziz Al Faisal, Indy Dontje en Gerwin Schuring, terwijl Sebastian Asch, Luca Ludwig en Kenneth Heyer voor Mann-Filter Team Zakspeed in actie komen.
Fabrieks ondersteunde line-ups 24H Nürburgring:
AMG-Team HTP Motorsport: Stefan Mücke – Marco Seefried – Christian Vietoris – Dominik Baumann – Maximilian Buhk – Christian Hohenadel – Thomas Jäger – Renger van der Zande 

AMG-Team Black Falcon: Bernd Schneider – Dirk Müller – Maro Engel – Nico Bastian – Yelmer Buurman – Adam Christodoulou – Hubert Haupt – Manuel Metzger

Haribo Racing Team-AMG: Uwe Alzen – Lance David Arnold – Maximilian Götz – Jan Seyffarth 

Foto's: Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op donderdag 17 maart 2016.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons