van der Horst

24H Nürburgring: BMW schroeft engagement terug

Rowe Racing - BMW M6 GT3
Rowe Racing - BMW M6 GT3
BMW heeft haar engagement in de 24 uren van de Nürburgring drastisch teruggeschroefd. Waar het in 2017 nog 21 rijders afvaardigde, verdeeld over 3 fabrieksteams (ROWE, Schnitzer, Schubert) en zes wagens, oogt het Beierse contingent dit jaar meer bescheiden. Uiteindelijk verschijnen er maar vijf exemplaren van de BMW M6 GT3 aan de start, waarvan voornamelijk de ROWE Racing bolides fabrieksondersteuning genieten. BMW gaat in 2018 op zoek naar haar 20e zege in de Eifelklassieker, de laatste dateert al van in 2010.
Connor De Phillippi (winnaar 2017 met Audi), Alexander Sims, Martin Tomcyk, Jesse Krohn, Nicky Catsburg, John Edwards en Ford fabrieksrijder Richard Westbrook komen uit voor ROWE Racing, al werden de exacte rijdersbezettingens nog niet bekendgemaakt. Walkenhorst Motorsport brengt ook twee BMW's aan de start, waarvan er een in de kleuren van Shell wordt uitgedost en wordt bemand door Augusto Farfus, Fabian Schiller, Markus Palttala en Christian Krognes. Tot slot zet Falken Motorsport voor het tweede jaar op rij naast de vaste Porsche ook nog een BMW in voor Alexandre Imperatori, Stef Dusseldorp, Peter Dumbreck en Jens Klingmann.

Foto: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op vrijdag 13 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons