van der Horst

24H Nürburgring: Alessio Picariello: "Het doel is de top vijf"

Falken Motorsports - Porsche 911 GT3 R
Falken Motorsports - Porsche 911 GT3 R
Alessio Picariello staat aan de vooravond van zijn eerste etmaalrace op de Nürburgring, ook wel de Groene Hel genoemd. Na Laurens Vanthoor in 2017 is het nu dus aan onze landgenoot om opnieuw België te vertegenwoordigen in één van de beide blauw/groene Porsche's ingezet door de Japanse bandenfabrikant Falken. Picariello deelt de startnummer 44 met Klaus Bachler, Martin Ragginger en Sven Müller. Op vrijdag maakte hij graag even tijd om vooruit te blikken op de wedstrijd.
Alessio Picariello
Alessio Picariello
"Als voorbereiding heb ik de tweede NLS-wedstrijd afgewerkt, alsook de kwalificatiewedstrijd. Maar dat is voor een circuit als de Nordschleife zeker niet voldoende, dus heb ik me ook een simulator aangeschaft. Ik ben daar nooit echt een voorstander van geweest, maar in dit specifieke geval heeft deze voor mij echt zijn nut bewezen. Voor een koers als deze ben je eigenlijk nooit echt genoeg voorbereid, maar ik heb dus wel mijn best gedaan."

Falken Motorsports - Porsche 911 GT3 R
Falken Motorsports - Porsche 911 GT3 R
"Het weerbericht ziet er wisselvaliig uit en ik hou persoonlijk wel van zo'n omstandigheden. Alleen is onze Porsche echt erg snel op het droge en dus hoop ik toch stiekem op een zo droog mogelijke wedstrijd. Met het pakket dat we hier nu hebben, dus de auto, rijders en het team mogen we toch hopen op een klassering in de top vijf. Dat is eigenlijk het doel dat we hebben voorop gesteld. Maar eerst en vooral mogen we zeker geen fouten maken, want zoiets betaal je hier cash."

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op vrijdag 4 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons