van der Horst

24h Nürburgring: Audi krijgt BoP-aanpassing

Audi Sport Team Phoenix - Audi R8 LMS
Audi Sport Team Phoenix - Audi R8 LMS
Kort voor de start van de 24 uren van de "Groene Hel" heeft de organisatie nog enkele Balance of Performance-aanpassingen doorgevoerd. Vier uur voor de start werden deze medegedeeld aan de teams, zo mag Audi 10kg wegnemen van het minimumgewicht. Tijdens de Top 30-kwalificatie bleek immer dat de snelste Audi zo'n drie seconden moest toegeven op de poletijd van de Porsche van Laurens Vanthoor. Het is de enige sessie tijdens dewelke de wagens een echt vrije ronde hebben en dus kan de organisatie daarin het best de onderlinge krachtsverhoudingen vergelijken.
Scuderia Cameron Glickenhaus - SCG003
Scuderia Cameron Glickenhaus - SCG003
Ook de Glickenhaus SCG003 mag wat gewicht wegnemen en krijgt zelfs een beetje extra boost. Dat laatste is ook toegekend aan de BMW M6 GT3. De enige auto die benadeeld wordt door de BoP-wijziging, is de Lamborghini Huracan GT3, zij moeten rijden met een kleinere luchtinlaat. De wedstrijd wordt zometeen om 15u30 op gang geschoten.

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op zaterdag 12 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons