van der Horst

24H Nürburgring: Audi maakt teamgenoten Vanthoor en Vervisch bekend

Audi Sport Team WRT
Audi Sport Team WRT
Audi heeft haar troepen voor de slag om de groene hel voorgesteld. Het Duitse merk brengt opnieuw vier exemplaren van de Audi R8 LMS GT3 met fabrieksondersteuning aan de start, maar doet daarvoor voor de eerste keer een beroep op vier verschillende teams. Land Motorsport, het winnende team van vorig jaar, is uiteraard weer present, net als sterkhouders WRT en Phoenix Racing. Nieuwkomer BWT Racing, het team dat gerund wordt door Peter Mücke, krijgt meteen de zegen van Audi voor haar allereerste deelname aan de 24 uren van de Nürburgring.
  • NASCAR American Festival
Dries Vanthoor en Frédéric Vervisch
Dries Vanthoor en Frédéric Vervisch
Met Frédéric Vervisch en Dries Vanthoor heeft Audi twee Belgische fabrieksrijders in de rangen, maar onze landgenoten zullen niet dezelfde wagen delen in mei. Vanthoor blijft binnen de vertrouwde omgeving van WRT, waar hij het gezelschap krijgt van DTM-rijders Robin Frijns en René Rast. Vervisch werd samen met Nico Müller en Frank Stippler door Audi ondergebracht bij Phoenix Racing. De Harelbekenaar gaat overigens een druk weekend tegemoet aangezien ook het WTCR-kampioenschap actief is op de Nordschleife hetzelfde weekend. Land Motorsport zal een beroep doen op de broers Kelvin en Sheldon van der Linde en Christopher Mies, terwijl BWT Racing Christopher Haase, Markus Winkelhock en een nader te noemen derde piloot meekrijgt. De voorbereidingen voor de grote race starten dit weekend met VLN1.

Audi Sport Team WRT: Robin Frijns - René Rast - Dries Vanthoor
Audi Sport Team Land: Kelvin van der Linde - Sheldon van der Linde - Christopher Mies
Audi Sport Team Phoenix: Nico Müller - Frank Stippler - Frédéric Vervisch
Audi Sport Team BWT: Christopher Haase - Markus Winkelhock - TBA

Foto's: Audi & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op woensdag 21 maart 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons