van der Horst

24h Nürburgring: Audi topt eerste kwalificatie

Land Motorsport - Audi R8 LMS
Land Motorsport - Audi R8 LMS
Na de eerste kwalificatiesessie over drie uur zagen we op het einde de regerende winnaar bovenaan de tabellen. De Land Motorsport Audi #1 van Christopher Mies, René Rast en de broers van der Linde was vanavond een kleine vier tienden van een seconde sneller dan de AutoArena Mercedes #11 van ondermeer Jeroen Bleekemolen. Op drie zagen we wederom een Audi, de roze BWT-bolide met nummer 24 had twee duizendsten van een seconde bonus op de Bernhard Porsche #17.
WRT - Audi R8 LMS
WRT - Audi R8 LMS
De Phoenix Racing Audi #3 van ondermeer Frédéric Vervisch tikte als zevende aan. Onze landgenoot reed kort voor de start van de kwalificaties nog mee in de WTCR-manche en werkte op het einde van de sessie zijn verplichte rondjes in het donker af. Morgen staat Q2 op het programma over net geen twee uur, later op de avond gevolgd door de Top 30 Shootout. Dries Vanthoor wist ons tijdens de sessie van vanavond al te vertellen dat ook hij het rustig aan ging doen, de WRT Audi #8 eindigde uiteindelijk op de achttiende plaats.

Een drukke start van de eerste kwalificatie
Een drukke start van de eerste kwalificatie
Drie plaatsen lager zagen we de Aston Martin Vantage van ondermeer Maxime Martin. Nico Verdonck eindigde in de Lamborghini Huracan Super Trofeo die hij deelt met Marc Basseng en Manuel Lauck als 36e. De door Dörr Motorsport gerunde bolide was wel de snelste in de SP-X-klasse.


Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op donderdag 10 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons