van der Horst

24H Nürburgring: BMW brengt zeven BMW M6 GT3’s aan de start

ROWE Racing - BMW M6 GT3
ROWE Racing - BMW M6 GT3
Op 5 en 6 juni vindt de 24 Uur van de Nürburgring plaats en bij BMW wil men er alles aan doen om de zege van vorig jaar te herhalen. Het merk rekent daarvoor op ROWE Racing, Schubert Motorsport, Walkenhorst Motorsport en het BMW Junior Team om niet minder dan zeven M6 GT3’s aan de start te brengen en delegeert tevens verscheidene fabrieksrijders naar de groene hel.
  • LTF
Schubert Motorsport - BMW M6 GT3
Schubert Motorsport - BMW M6 GT3
ROWE Racing won de race in 2020 en brengt nu ook weer twee wagens aan de start met de #99 voor Nick Catsburg, Nick Yelloly, John Edwards en Philipp Eng. De wagen die vorig jaar won krijgt nu het nummer 1 en wordt bemand door vier fabrieksrijders met Connor De Phillippi, Martin Tomczyk, Sheldon van der Linde en Marco Wittmann. Schubert Motorsport komt met één M6 GT3’s naar de etmaalrace, de wagen met #20 krijgt als rijders Jesse Krohn, Jens Klingmann, Stef Dusseldorp en Alexander Sims.

BMW Junior Team - BMW M6 GT3
BMW Junior Team - BMW M6 GT3
Walkenhorst Motorsport houdt het op niet minder dan drie M6 GT3’s met de #100 voor Henry Walkenhorst, Friedrich von Bohlen, Jörg Breuer en Andreas Ziegler, de #101 voor Christian Krognes, David Pittard en Ben Tuck en de #102 voor Mario von Bohlen, Sami-Matti Trogen, Jörg Müller en Jakub Giermaziak. Tenslotte brengt het BMW Junior Team één wagen aan de start voor youngsters Dan Harper, Max Hesse en Neil Verhagen die bijgestaan worden door de ervaren Augusto Farfus. BMW Team RMG staat in voor het onderhoud van de wagen tijdens de race.

Foto's: Arne Simons & BMW Motorsport
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op donderdag 6 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons