van der Horst

24H Nürburgring: Bortolotti zet FFF Lamborghini bovenaan in tweede training

FFF Racing Team Lamborghini Huracan GT3 Evo #63
FFF Racing Team Lamborghini Huracan GT3 Evo #63
Mirko Bortolotti's late vliegende ronde zette de Hankook FFF Racing Team Lamborghini Huracan GT3 Evo bovenaan het klassement van de laatste training van de 24 Uur van de Nürburgring. Bortolotti schoot naar de top van de tabellen met nog ongeveer tien minuten te gaan van de drie uur durende sessie. De Italiaan zette een 8:18.575 neer in de Lamborghini #63 die hij deelt met collega-fabrieksrijders Franck Perera, Marco Mapelli en Giacomo Altoe.
  • Prospeed Competition
Bortolotti, wiens poging vijf seconden sneller was dan de snelste tijd van Q1, had 1.662 seconden voorsprong op Klaus Bachler, die als tweede eindigde in de Falken Motorsports-Porsche 911 GT3 R. De 911 'Grello' Porsche van Manthey Racing liep nog eens zeven tienden van een seconde achter met Matteo Cairoli achter het stuur. Augusto Farfus bracht de door RMG ondersteunde BMW Junior Team M6 GT3 naar de vierde plaats, voor Julien Andlauer in de nummer 3 Rutronik Racing Porsche. Andlauer eindigde slechts 0,051 seconden voor Christopher Haase, die de beste Audi-rijder was op de zesde plaats voor Car Collection Motorsport.

Daniel Keilwitz werd zevende met de Wochenspiegel Team Monschau Ferrari 488 GT3 Evo 2020. WTM's Ferrari stond aan het einde van de sessie één positie voor op de #11 Phoenix Racing Audi. Bachler - die met beide Falken Porsche's rijdt - werd negende in de andere wagen, gevolgd door Walkenhorst Motorsport BMW-racer Christian Krognes en Luca Ludwig in de Octane 126 Ferrari.

De beste Mercedes-AMG-inzending werd pas zestiende. Nico Bastian, die de snelste tijd neerzette in Q1, was vijf seconden langzamer in zijn #16 Haupt Racing Team Mercedes-AMG GT3 Evo.

De Scuderia Cameron Glickenhaus SCG 004C werd 25ste in het algemeen klassement. De nummer 114 True Racing-inzending leidde de CUP-X-klasse voor de KTM X-Bow GTX-auto's. De #305 Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport van de G-Tech Competition liep voorop in de volledig Porsche CUP 3-divisie, terwijl in TCR de Hyundai Motorsport i30N de Elantra N TCR met een halve seconde versloeg.

Vrijdagmiddag wordt een derde kwalificatietraining gehouden om de startposities, buiten de twee Top Qualifying shootouts voor SP9 en SP-X later op de avond, te bepalen.

--- Uitslag Q2 ---

Foto: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Circuit Internationaal op vrijdag 4 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons