van der Horst

24H Nürburgring: Dries Vanthoor en Frédéric Vervisch met Phoenix Racing

Frédéric Vervisch en Dries Vanthoor
Frédéric Vervisch en Dries Vanthoor
Na BMW is ook Audi klaar met zijn huiswerk voor de Nürburgring 24 Hours, alleen zijn de verhoudingen wel serieus verschillend. Terwijl het Beierse merk met maar liefst zeven fabriekswagens aan de start staat, houdt Audi het maar op twee exemplaren die kunnen genieten van volledige fabriekssteun, waaronder een wagen voor Dries Vanthoor en Frédéric Vervisch.
Onze twee landgenoten zullen volgende maand uitkomen op de Nürburgring voor Audi Sport Team Phoenix en krijgen daarbij niemand minder dan Kelvin van der Linde en Robin Frijns in steun om voor de winst te gaan. De tweede wagen, de Audi Sport Team Car Collection, zal gemend worden door Christopher Haase, Nico Müller, Patric Niederhauser en René Rast.

Hoewel er maar twee wagens volledige steun genieten van Audi, zullen er ook nog vier extra exemplaren ingezet worden door klantenteams, die tevens ook fabriekspiloten ter beschikking krijgen. Audi wil hiermee terug een overwinning nadat in het verleden Vervisch en Vanthoor ondermeer de grondleggers waren voor de laatste winst van het merk in 2019.

Foto: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Nürburgring Langstrecken Serie op woensdag 20 april 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons