van der Horst

24h Nürburgring: Een overzicht van de kwalificaties van de Belgen

Audi Sport Team WRT - Audi R8 LMS
Audi Sport Team WRT - Audi R8 LMS
Zoals we eerder al meldden is de eerste Belg op de grid van de 24 Uren van de Nürburgring Frédéric Vervisch. Zijn teamgenoot Nico Müller realiseerde de vijfde tijd in de WRT Audi #10 tijdens de Top 30-kwalificatie. Markus Palttala, de Finse Belg op de Rowe Racing BMW, start als 21e, drie plaatsen beter dan Maxime Martin in de zusterwagen van het team.
Falken Motorsports - Porsche 991 GT3R
Falken Motorsports - Porsche 991 GT3R
De Falken Porsche van Laurens Vanthoor staat net achter de BMW van Martin, terwijl Maxime Soulet, de enige Belg die tijdens de Top 30 aan rijden toekwam in zijn Abt Bentley, uiteindelijk de 26e tijd op de tabellen zette. Hij deed daarmee twee plaatsen beter dan de tweede Bentley Continental van Abt van onder meer Nico Verdonck.Stef Vancampenhoudt
Stef Vancampenhoudt
De Team Schimmer BMW M4 van Stef Vancampenhoudt start als 54e, zes plaatsen daarachter vinden we de Mühlner Motorsport Porsche Cayman GT4 van onder andere Bruno Beulen. Vincent Radermecker is tegenwoordig voor Hyundai actief, de i30 zal als 112e aan de race beginnen. De Porsche Cayman van Frederic Ledoux uit Naninne realiseerde een 127e plaats, terwijl de Toyota GT86 van onder meer Jan Sluis als 141e aan de race zal mogen beginnen. Drie plaatsen verder vinden we de Opel Astra OPC van onder andere Jean-Luc Behets. Ook Philippe Broodcoren is weer op post, zijn Toyota GT86 die hij deelt met o.a. Jacques Derenne start als 148e.

--- Uitslag Kwalificaties 24 Uren van de Nürburgring 2017 (PDF) ---

Foto's: Gruppe C Photography, 24h-rennen.de, Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op vrijdag 26 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons