van der Horst

24h Nürburgring: FLASH: Zware crash Dries Vanthoor (+ Video)

Crash Dries Vanthoor
Crash Dries Vanthoor
Dries Vanthoor is zwaar gecrasht bij het vallen van de avond in de 24 uren van de Nürburgring. De Limburger lag met de WRT Audi R8 LMS GT3 #8 in derde stelling toen hij op het snelste deel van het circuit de controle verloor. Bij het aansnijden van Tiergarten (op het einde van de Döttinger Höhe rechte lijn) was de jongste Vanthoor net een Porsche Cayman GT4 aan het inhalen toen hij plots geconfronteerd werd met de manke AutoArena Motorsport Mercedes-AMG GT3 #11, die met een slakkengang terugkeerde naar de pits.
De WRT Audi schampte tegen 280km/u tegen de Porsche en liep daarbij meteen een lekke band op. In de remzone verloor Vanthoor vervolgens de controle over het stuur en knalde tegen hoge snelheid de muur in. Onze landgenoot kwam ongeschonden uit de heftige crash. De Manthey Racing Porsche 911 GT3 R #911 van onder meer broer Laurens voert nog steeds de wedstrijd aan na zes uur.
 

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op zaterdag 12 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Footprints

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons