van der Horst

24H Nürburgring: Frédéric Vervisch: "Geef mij gerust wisselvallige weersomstandigheden"

Land Motorsport - Audi R8 LMS
Land Motorsport - Audi R8 LMS
Frédéric Vervisch won in 2019 nog de 24 Uren van de Nürburgring met Phoenix Racing maar werkgever Audi Sport plaatst hem voor deze editie in de R8 LMS #29 van Land Motorsport. Daar krijgt onze landgenoot met Christopher Mies, Kelvin Van der Linde en René Rast drie snelle teamgenoten naast zich. Ook werkt de Harelbekenaar dit weekend tegelijkertijd de openingsmanches af van het WTCR. Tussen zijn drukke programma door vond hij wel nog de tijd om voor Autosport.be vooruit te blikken op de legendarische etmaalrace in de Groene Hel.
"Op papier lijken wij misschien wel de beste rijdersbezetting te hebben van de drie Audi fabriekswagens, maar in de realiteit heeft Rast al een tijdje geen GT3 meer gereden. Hij heeft wel wat getest, dus dat komt zeker goed, maar de andere Audi's zijn ook zeker te duchten concurrenten."

Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch
"Als ik zou mogen kiezen mag het, zoals voorspeld overigens, gerust een wisselvallige editie worden. De Audi is erg sterk in de regen, Mercedes eigenlijk ook, en BMW helemaal niet. Op het droge komen we anderhalve seconde tekort op Porsche en Mercedes. Dat zijn natuurlijk onze eigen inschattingen, maar we hebben dus het meeste kans in of natte of wisselende omstandigheden."


Land Motorsport - Audi R8 LMS
Land Motorsport - Audi R8 LMS
"Voor Audi is dit de belangrijkste wedstrijd van het jaar, een typisch Duitse wedstrijd maar als je kijkt zijn heel wat van de top GT3-constructeurs natuurlijk ook Duits. In deze race wordt vanuit mijn werkgever echt veel tijd, geld en energie gestoken. Zo wordt er druk gelobby'd over de Balance of Performance maar proberen we ook zoveel mogelijk fans te bereiken via bijvoorbeeld sociale media."

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op vrijdag 4 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons