van der Horst

24H Nürburgring: Frikadelli Racing Team met Ferrari richting de Nordschleife

Frikadelli Racing Team - Ferrari 296 GT3
Frikadelli Racing Team - Ferrari 296 GT3
Wie de Nürburgring Langstrecke Series en 24 uren van Nürburgring zegt, zal ongetwijfeld Frikadelli Racing Team hoog in het vaandel dragen. Het team van Klaus Abbelen is een vaste waarde op de Nordschleife, maar het wordt vanaf dit jaar anders voor het team. Voorheen was de rood-witte wagen steeds een Porsche, maar vanaf dit seizoen zal het team aan de start verschijnen met een Ferrari 296 GT3. Ook de rijdersbezetting is al bekend voor de 24 uur en die mag er zeker zijn.
Earl Bamber, Nick Catsburg, David Pittard en Felipe Laser, dat is het kwartet dat de wagen zal besturen. Opvallend is dat alle vier nog nooit in een Ferrari hebben gereden in competitie. Gezien de kennis van Frikadelli Racing Team met de Ferrari vrij gelimiteerd is, rekent men op extra hulp door een samenwerking aan te gaan met Rinaldi Racing. Abbelen liet optekenen dat men zoveel mogelijk wil aan ontwikkeling doen voor de 24 uur, die op 20 en 21 mei plaatsvindt.

Foto: Frikadelli Racing TeamDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Nürburgring Langstrecken Serie op donderdag 2 maart 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons