van der Horst

24H Nürburgring: Haupt Mercedes snelste in warmup

Haupt Racing Team - Mercedes-AMG GT3
Haupt Racing Team - Mercedes-AMG GT3
Vanochtend kregen de teams tijdens de warmup nog één uurtje om zich optimaal voor te bereiden op de wedstrijd. De ganse sessie zagen we regenbuien en dat uitte zich ook in de rondetijden. De Haupt Mercedes #4, die straks om 15.30u van pole mag vertrekken, was de snelste in 9:47.316. Daarachter werd de GetSpeed Mercedes #9 tweede, Raffaele Marciello was een halve seconde trager dan zijn merkgenoot.
Phoenix Racing - Audi R8 LMS GT3
Phoenix Racing - Audi R8 LMS GT3
Op het einde van de sessie zette Maxime Martin een 9:53.419 neer in de Frikadelli Porsche #31, goed voor de derde tijd. De GetSpeed Mercedes #10 van Maxime Soulet tikte als 15de aan en de 20ste tijd was verrassend voor Nico Verdonck in de ProSport Aston Martin GT4. Hij was daarmee de snelste in de SP10-klasse. De regerende winnaar, de Phoenix Audi #1 van onder meer Frédéric Vervisch en Dries Vanthoor, werd 42ste. Vervisch stapte op het einde van de sessie voor een tiental minuten in de Audi, terwijl we Vanthoor pas later op de dag verwachten op de Nürburgring, hij werkt immers nog de GTWCE-manches af in Zandvoort.

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op zaterdag 26 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons