van der Horst

24H Nürburgring: Historische kleuren voor officiële Audi’s - Le Mans livery voor Gilles Magnus

Historische kleurenschema's voor de Audis GT3 tijdens de 24H Nürburgring
Historische kleurenschema's voor de Audis GT3 tijdens de 24H Nürburgring
Audi Sport onthulde dinsdag de liveries van de vier Audis R8 LMS GT3 Evo II die tijdens de 24 uren van de Nürburgring het merk officieel vertegenwoordigen. Gekozen werd voor iconische kleurenschema’s die in het verleden al succesvolle Audi modellen tooiden. Onze landgenoot Gilles Magnus is één van de rijders op de wagen #22, die komt te staan in de kleuren die R18 e-tron quattro LM P1 tooiden bij zijn overwinningen in de 24 Heures du Mans.
De Audi van Gilles Magnus tijdens de 24H Nürburgring
De Audi van Gilles Magnus tijdens de 24H Nürburgring
De teamgenoten van Gilles Magnus worden Luca Engstler, Max Hofer en Dennis Marschall. De Audi #39 draagt dan weer de kleuren die we nog kennen van de Quattro Sport S1, een iconsche rallywagen uit het Groep B tijdperk. Christopher Haase, Christopher Mies en Patric Niederhauser zijn de rijders op die wagen. De wagen met #40 lonkt met zijn rode en zilveren look dan weer naar de Audi’s die in de jaren 90 en 2000 ingezet werden in de DTM. Piloten op die bolide zijn Mike Rockenfeller, Timo Scheider en Martin Tomczyk. Tenslotte hebben de Audi #1 die in de kleuren getooid werd die we kennen van de Audi 200 quattro en 90 quattro uit het IMSA kampioenschap.

Foto's: AUDI AG
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op dinsdag 9 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons