van der Horst

24H Nürburgring: HRT Mercedes-AMG leidt de openingstraining

Haupt Racing Team - Mercedes-AMG GT3
Haupt Racing Team - Mercedes-AMG GT3
Nico Bastian zette de Haupt Racing Team #6 Mercedes-AMG GT3 Evo bovenaan de tabellen tijdens de openingssessie voor de 24 Uur van de Nürburgring dit weekend. Bastian behaalde de eerste plaats van drie kwalificatietrainingen met een ronde in 8:23.596, die zes minuten voor het einde kwam. De Duitser deelt de #6 Mercedes-AMG met Maro Engel, Patrick Assenheimer en HRT-eigenaar Hubert Haupt.
De snelste ronden tijdens de 90 minuten durende Q1-sessie kwamen allemaal in de laatste fase nadat een vochtige start onder bewolkte hemel geleidelijk plaats maakte voor normale omstandigheden.

Vier verschillende GT3-fabrikanten eindigden in de algemene top vier. Dennis Olsen zette de op één na snelste tijd neer in de #31 Frikadelli Racing Team Porsche 911 GT3 R. Het team waar ook onze landgenoot Maxime Martin deel van uitmaakt. Olsen was slechts twee tiende verwijderd van de eerste plaats en hij had één tweede voorsprong op Christopher Haase in de Audi Sport Team Car Collection R8 LMS GT3 Evo. De vierde plaats ging naar Christian Krognes met een 8:25.033 achter het stuur van de Walkenhorst Motorsport #101 BMW M6 GT3.

Onder de top vier steeg Robin Frijns naar de vijfde plaats voor de winnaar van 2019, Audi Sport Team Phoenix, voor de KCMG Porsche-racer Alexandre Imperatori en Michele di Martino in de Lamborghini Huracan GT3 Evo van Konrad Motorsport.​ Dries Vanthoor, die de Audi Sport Team Phoenix deelt met Frijns, was na 40 minuten voorlopig snelste met een 9:21.960, maar zo'n 25 minuten later had Romain Dumas de verbeterende omstandigheden gebruikt om ongeveer 17 seconden van dat getal af te halen voor Porsche-outfit Rutronik Racing. 

De Lamborghini van Orange 1 FFF Racing Team en de enige Porsche van de Manthey Racing SP9-klasse vulden de rest van de top tien. De snelste niet-GT3-auto was de Scuderia Cameron Glickenhaus SCG 004C als 25ste algemeen, met een tijd van 8:36.646. Gabriele Piana van Black Falcon kwam door als de beste GT4-rijder op de 35ste stek, terwijl Luca Engstler als 39ste eindigde in de TCR-divisie in een Hyundai Motorsport i30N.

De tweede kwalificatietraining begint om 20.30 uur.

--- Resultaten Q1 ---

Foto: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Circuit Internationaal op donderdag 3 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons