van der Horst

24H Nürburgring: Lamborghini boven tijdens eerste kwalificatie

Konrad Motorsport - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Konrad Motorsport - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Net als tijdens de 24 Uur van Le Mans wijkt men voor de etmaalrace op de Nürburgring af van de timing van 'gewone' edities. Dat betekent dat er geen vrije trainingen worden verreden maar wel drie kwalificatiesessies gespreid over donderdag en vrijdag. Vrijdagavond rond de klok van 17.50u is er de Top Qualifying-sessie. Tijdens de eerste kwalificatie was het de Konrad Motorsport Lamborghini #21 (Jefferies-Perera-Mapelli-Di Martin) die de tabellen aanvoerde.
  • 24 Hours of Zolder
Phoenix Racing - Audi R8 LMS GT3
Phoenix Racing - Audi R8 LMS GT3
Met een tijd van 8:11.428 was de Italiaanse bolide bijna vier seconden sneller dan de Phoenix Racing Audi #5 van Schramm, Beretta, Gounon en Stippler. Alle ogen aan Belgische zijde zijn echter gericht op de zuster-Audi #1 van de regerende winnaars Frédéric Vervisch en Dries Vanthoor, die de bolide delen met DTM-revelatie Nico Müller en Frank Stippler. Zij reden de vijfde tijd op zeven seconden van de Lamborghini, voor hen zagen we nog de HRT Mercedes #4 (Christodoulou, Engel, Stolz, Metzger) en de KCMG Porsche #18 (Bamber, Bernhard, Bergmeister, Olsen).

Prosport Racing - Aston Martin Vantage AMR GT4
Prosport Racing - Aston Martin Vantage AMR GT4
De Frikadelli Racing Porsche #31 van onder meer Maxime Martin was goed voor een 20ste tijd. Nico Verdonck en Guido Dumarey zagen hun ProSport Aston Martin #71 eindigen als 70ste algemeen, terwijl de gele Toyota GT86 #124 van AMC Sankt-Vith (Jacques Derenne, 'Brody', Olivier Muytjens) acht plaatsen daarachter te vinden was. Kris Cools eindigde als 40ste in de Porsche 991 Cup met startnummer 63. In totaal kwamen 95 auto's in actie tijdens de eerste kwalificatie. Slechts twee wagens lieten nog geen tijd noteren.

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op donderdag 24 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons