van der Horst

24H Nürburgring: Manthey EMA bevestigt rijdersbezetting

Manthey EMA - Porsche 911 GT3 R (992)
Manthey EMA - Porsche 911 GT3 R (992)
Hoewel de 24 uren van de Nürburgring nog een goede twee maanden verwijderd zijn, bevestigden de meeste fabrieksteams reeds hun rijdersbezettingen. Zo ook Manthey Racing, dat naast zijn piloten ook het partnerschap met EMA Motorsport aankondigde voor de dubbele etmaalrace op de Nordschleife en dat allemaal met de gloednieuwe Porsche 911 GT3 R (992).
Sinds vorig jaar werken Manthey Racing en EMA Motorsport nauwer samen, waardoor ze niet alleen samen op de Nürburgring zullen schitteren, maar ook in de DTM. Qua piloten kan men rekenen op Porsche voor de bevoorrading. Zo is er zelfs maar één wijziging tegenover vorig jaar bij de rijders, namelijk dat Thomas Preining het trio Kevin Estre, Michael Christensen en Frédéric Makowiecki vervoegt. De Oostenrijker vervangt daar Laurens Vanthoor.

Ter voorbereiding is het team van de partij bij de eerste twee ronden van de NLS en ook de kwalificatieraces. Al komt dit weekend alleen Preining aan de bak, gezien de overige drie rijders in Sebring de 1000 Miles betwisten. Preining krijgt daarom voor deze wedstrijd het gezelschap van Marco Holzer.

Foto: Manthey EMADit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Nürburgring Langstrecken Serie op woensdag 15 maart 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons