24H Nurburgring: Maxime Martin derde in de kwalificatierace

Start kwalificatierace 24H Nürburgring
Vorig weekend vond op de Nurburgring de kwalificatierace voor de 24 uren race plaats. Gezien er in datzelfde weekend in Oschersleben ook de openingsmanche voor het ADAC GT werd verreden, kwamen er enkele Duitse topteams niet aan de start. Maxime Martin zette de Rowe Racing BMW M6 GT3 op de pole positie, maar in de race moest hij twee Mercedes AMG GT3 voor laten gaan. Ook WRT was aanwezig met twee Audi R8 LMS, het exemplaar dat Frédéric Vervisch deelde met Stuart Leonard finishte als elfde twee plaatsen voor de zusterwagen van Nico Müller, Pierre Kaffer en Mike Rockenfeller. De Prosport Porsche Cayman van Nico Verdonck won de SP6 klasse en klasseerde zich op een vierendertigste plaats algemeen.
Onder moeilijke weersomstandigheden waar de bandenkeuze een cruciale rol speelde werd de twee uur durende kwalificatierace gewonnen door de HTP Motorsport Mercedes AMG GT3 van Maximilian Buhk, Christian Vietoris, Thomas Jäger en Dominik Baumann. Zij hadden 54 seconden voorsprong op de Haribo Racing Team  Mercedes AMG GT3 van Uwe Alzen, Lance David Arnold, Maximilian Götz en Jan Seyffarth. De Rowe Racing BMW die Maxime Martin deelde met Alexander Sims en Philipp Eng startte van op de pole, maar in de hectische omstandigheden moest de Belg uiteindelijk tevreden zijn met plaats drie. De Manthey Racing Porsche 911 GT3 R van Kevin Estre en Michael Ammermuller finishte vierde voor de Black Falcon Mercedes AMG van Bernd Schneider/Maro Engel/Adam Christodolou/Manuel Metzger en de Zakspeed Nissan GT-R van Florian Strauss/Marc Gassner/Hendrik Still. De eerste Audi R8 LM was het exemplaar van Race Experience op een negende plaats.

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op dinsdag 19 april 2016.