van der Horst

24H Nürburgring: Meer dan 130 wagens aan de start

Manthey-Racing - Porsche 911 GT3 R
Manthey-Racing - Porsche 911 GT3 R
De organisatoren van de 24 uren van de Nürburgring hebben de officiële deelnemersmijst voorgesteld waarop momenteel 138 wagens staan. De zege in de wedstrijd die doorgaat van 26 tot en met 29 mei zal bijna zeker gaan naar een wagen uit de SP9 klasse (GT3), die niet minder dan 36 wagens telt. Bij de favorieten voor de zege behoren dit jaar ook weer enkele Belgen.
  • Dreamdrive
Falken Motorsports - Porsche 911 GT3 R
Falken Motorsports - Porsche 911 GT3 R
Er is eerst al Laurens Vanthoor die uitkomt op een Porsche van Manthey Racing, de winnaar van vorig jaar. Michael Christensen, Kévin Estre en Frédéric Makowiecki worden de teamgenoten van onze landgenoten. Ook Dries Vanthoor en Frédéric Vervisch, die een Team Phoenix Audi R8 LMS GT3 Evo2 delen met Kelvin Van der Linde en Robin Frijns, mikken op de zege. Natuurlijk moeten we ook rekening houden met Maxime Martin die het stuur neemt van een Aston Martin Vantage GT3 van TF Sport samen met Marco Sorensen, Nicki Thiim en David Pittard. Team GetSpeed  Mercedes dat één van de twee voorbereidende races won, maar zeker BMW dat kan rekenen op ROWE Racing, Schubert Motorsport, Walkenhorst Motorsport en BMW Junior Team behoren tot de zegekandidaten. Ook onze landgenoot Alessio Picariello komt uit in de hoogste klasse, hij rijdt voor Falken Motorsports dat een Porsche inzet voor de Belg, Klaus Bachler, Patrick Pilet en Martin Ragginger.

Gamsiz Motorsport by JJ Motorsport - BMW M4 GT4
Gamsiz Motorsport by JJ Motorsport - BMW M4 GT4
Verscheidene Belgen vinden we bij Prosport Racing GmbH waar we op één van de Aston Martin’s Maxime Dumarey, Guillaume Dumarey, Jean Glorieux en Simon Balcaen terugvinden. Op een andere Aston Martin van het team vinden we Guido Dumarey terug. Hakan Sari en Recep Sari tekenen ook present met de BMW M4 GT4 van JJ Motorsport. De meest Belgische der Finnen Markus Palttala vond onderdak bij True Racing dat een KTM X-Bow GT2 aan de start brengt. Tom Cloet tekent ook present en dat op een Cayman 718 S van Team Mathol Racing. Tot slot is er natuurlijk de Toyota GT86 Cup van Pit Lane AMC Sankt Vith, dat vertrouwt op Olivier Muytjens, Brody, Jacques Derenne en Kurt Dujardyn.

Foto's: Manthey Racing GmbH, Arne Simons & JJ Motorsport
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nürburgring Langstrecken Serie op vrijdag 13 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons