van der Horst

24h Nürburgring: Mercedes zit Audi op de hielen met nog 3u te gaan

Phoenix Racing - Audi R8 LMS GT3 Evo 2
Phoenix Racing - Audi R8 LMS GT3 Evo 2
De 50e editie van de 24 uren van de Nürburgring mag zich opmaken voor een spannende slotfase. De Phoenix Audi #15 van Frédéric Vervisch, Dries Vanthoor, Robin Frijns en Kelvin van der Linde voert nog steeds de wedstrijd aan, maar de voorsprong op de Getspeed Mercedes-AMG GT3 #3 is volledig verdampt. Hoewel het verschil verwaarloosbaar is, blijf een rechtstreeks duel evenwel uit. Fabian Schiller zet Dries Vanthoor momenteel zwaar onder druk. Rond het middaguur arriveerde een regenbui die net de nodige intensiteit miste om de teams te laten over stappen naar regenrubber.
  • Prospeed Competition
GetSpeed - Mercedes-AMG GT3
GetSpeed - Mercedes-AMG GT3
De zuster Mercedes #4 rijdt nog steeds in derde stelling rond, al is dat op meer dan drie minuten achterstand. De Schubert BMW M4 GT3 #20 die vanmorgen nog aan de leiding reed, is nog verder teruggevallen na een licht contact met de vangrail en bijhorende lekke band. Zowel de CarCollection Audi #22 en Bilstein Mercedes #12 gingen de M4 voorbij en bezetten respectievelijk de vierde en vijfde plek.

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op zondag 29 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons