van der Horst

24h Nürburgring: Na 16h: Mercedes leidt de (regen)dans

Black Falcon Mercedes AMG GT3
Black Falcon Mercedes AMG GT3
Na twee derde wedstrijd zien we geen Porsche meer aan de leiding van de 24H van de Nürburgring, maar de Black Falcon Mercedes #4 met Adam Christodoulou aan het stuur. Iets voor drie uur vannacht gingen de hemelsluizen boven Nürburg open en sindsdien is de regen nooit echt weggeweest. Porsche houdt, na de crash van de leidende #911, nog wel stand met de zusterwagen #912. Patrick Pilet heeft nu een achterstand van anderhalve minuut op de leider.
  • Dreamdrive
Manthey Racing - Porsche 911 GT3 R
Manthey Racing - Porsche 911 GT3 R
Op de derde stek zien we de Aston Martin #007 van onder meer Maxime Martin. Daarachter zijn er nog twee wagens die in dezelfde ronde zitten als de leider; de winnaar van vorig jaar, de Land Motorsport Audi #1, en de tweede Black Falcon Mercedes met startnummer 5. Ook P6 is voor Black Falcon, de zevende plaats wordt momenteel ingenomen door de Phoenix Audi van onder andere Frédéric Vervisch. Brusselaar Nico Verdonck zit zelf alweer achter het stuur van de Dörr Motorsport Lamborghini en heeft zich naar de top 50 teruggevochten.

Er staat bij het vallen van de ochtend veel water op de baan en het ziet er momenteel niet naar uit dat de weersomstandigheden zullen verbeteren. Wie dus dit jaar de wedstrijd in de "Groene Hel" op zijn naam wil schrijven, zal vooral tijdens de laatste acht uur foutloos moeten blijven.

--- Stand na 16 uur - 24h Nürburgring 2018 (PDF) ---

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op zondag 13 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons