van der Horst

24h Nürburgring: Na 1H: Aston Martin op kop - Vier merken in top vier

Start 24h Nürburgring 2022
Start 24h Nürburgring 2022
De 50e editie van de 24 uur van de Nürburgring werd vanmiddag om 16u op gang geschoten. De octane126 Ferrari #26 van Jonathan Hirschi, vertrokken van op de pole, kon een tijdje de leiding houden, maar na één uur wedstrijd en met de eerste pitstops achter de rug zien we de TF Sport Aston Martin vooraan. Nicki Thiim vertrok in de startnummer 90 pas als 25e, maar voert momenteel het veld aan in de Engelse bolide die hij deelt met onder andere Maxime Martin.
TF Sport - Aston Martin Vantage AMR GT3
TF Sport - Aston Martin Vantage AMR GT3
Sheldon Van der Linde (Rowe BMW #98) zit echter in zijn zog terwijl de winnaar van vorig jaar, de "Grello" Manthey Porsche #1, volgt op vijf seconden. Op die bolide vinden we ook Laurens Vanthoor terug maar het is Kévin Estre die momenteel achter het stuur zit. Ook hij had een superstart, want pas vertrokken als 35e. Ricardo Feller (Phoenix Audi #5) zorgt er met zijn vierde plek voor dat we momenteel vier verschillende merken aan de kop van het veld zien.

Phoenix Racing - Audi R8 LMS GT3 Evo 2
Phoenix Racing - Audi R8 LMS GT3 Evo 2
Kelvin Van der Linde nam de Phoenix Audi #15 na vijftig minuten wedstrijd over van Frédéric Vervisch. De Audi, waarop we ook onder andere Dries Vanthoor zien, rijdt momenteel op de veertiende plaats. De Falken Porsche #44 kende pech, de bolide van Alessio Picariello ging in de handen van Patrick Pilet even te breed en raakte de vangrail. Die wagen vinden we momenteel op P35.

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op zaterdag 28 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons