van der Horst

24h Nürburgring: Na 1h: Porsche 1-2 - Goede start van Martin

Start 24h Nürburgring 2018
Start 24h Nürburgring 2018
Porsche leidt momenteel na 1 uur wedstrijd de 24 uren van de Nürburgring met de van pole vertrokken Manthey Racing #911. Laurens Vanthoor's teamgenoot Kevin Estre nam de start en reed meteen weg van de Falken Motorsports Porsche #44 van Dirk Werner. De eerste niet-Porsche is de Black Falcon Mercedes #4 van Maro Engel op de derde plaats. Na zeven ronden of exact één uur kwamen alle toppers naar binnen voor hun eerste pitstop.
Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage GT3
Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage GT3
De vierde stek is momenteel ook in handen van een Porsche, met name de Frikadelli Racing 911 GT3 R van Marco Seefried. Daarachter zien we met Maxime Martin de eerste Belg die de start nam, hij hield de vijfde plaats vast tot aan de pitstop en gaf dan het stuur door aan teamgenoot Nicki Thiim. Robin Frijns rijdt momenteel op de 14e plaats in de WRT Audi die hij deelt met Dries Vanthoor terwijl Frédéric Vervisch's teamgenoot Frank Stippler de 35e plek in handen heeft. De eerste pech viel jammer genoeg aan Belgische zijde te noteren; Jacques Castelein kwam in de Toyota GT86 al tijdens de openingsronde in de problemen. Het is maar de vraag of we die wagen, die tevens bemand wordt door Kurt Dujardyn en Olivier Muytjens, nog in actie zullen zien.

--- Stand na 1 uur - 24h Nürburgring 2018 (PDF) ---

Foto's: Arne SImonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op zaterdag 12 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons